Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Αλλοι 22 νεκροί μετανάστες σε Κάλυμνο και Ρόδο

Ενας αχανής υγρός τάφος  για χιλιάδες πρόσφυγες  μετατρέπονται καθημερινά τα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαιου με ενα δράμα που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους. Δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες, παιδιά και βρέφη χάνονται στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά με τους δουλεμπόρους από την Τουρκία να κάνουν χρυσές δουλειές ως νεκροθάφτες αθώων ψυχών που αναζητούν σωτηρία από τον τρόμο που σκορπίζουν στις χώρες τους οι τρομοκράτες τζιχαντιστές.newego_LARGE_t_1101_54592348_type12713

Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι. Οι περισσότεροι βρέφη και μικρά παιδιά. Τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και της FRONTEX, τις τελευταίες 72ώρες έχουν διασώσει 1440 πρόσφυγες, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.
Δύο νέα ναυάγια, στη Κάλυμνο και τη Ρόδο, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.
Λίγο πριν από τις 11 χθες το βράδυ στρατιωτικό φυλάκιο εντόπισε ακυβέρνητο σκάφο με εκατοντάδες πρόσφυγες, πολλοί απο τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα. Αμέσως στήθηκε γιγανταία επχερηση του λιμενικού με σκάφη και ελικόπτερο super puima για τη διάσωση τους. Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν 138 διασωθέντες, ενώ εντοπίστηκαν 19 σωροί, 2 ανδρών, 6 γυναικών, 8 παιδιών και 3 βρεφών,

Τα ξημερώματα στη Ρόδο, σε νέο ναυάγιο δουλεμπορικού, διασώθηκαν 6 άνθρωποι και ανασύρθηκαν οι σωροί μιας γυναίκας, ενός παιδιού και ενός βρέφους.

Επίσης, στο Αγαθονήσι ψαράδες εντόπισαν τη σωρό ενός βρέφους που αγνοείτο από τις 28 Οκτωβρίου, ενώ ο αριθμος των θυμάτων από την τραγωδία της Λέσβου, που σημειώθηκε τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου, με 276 διασώθεντες και 38 αγνοούμενους, ανέβηκε πλέον στους 16 . Το πρωί εντοπίστηκαν οι σωροί πέντε εκ των 38 αγνοουμένων, εκ των οποίων δυο γυναίκες, ένα κορίτσι και δύο βρέφη.

Από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των αφίξεων στα ελληνικά νησιά έχουν ξεπεράσει πλέον τους 570.000 πρόσφυγες, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός αυτών οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους ή εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.