Ακιντζί:Βρισκόμαστε ακόμα στα περίπλοκα θέματα

Δεν πρέπει να φοβόμαστε να παλέψουμε για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας για πρόοδο που έχει καταγραφεί και εκφράζοντας την επιθυμία να συμβάλουν στη λύση.

CNA_M2aa394bb0a8d4a3fb485e735a72e953f

Ο κατοχικός ηγέτης μαζί με την πρέσβειρα των ΗΠΑ η οποία πήγε να τον επισκεφθεί στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σε συνάντηση που είχε με το “επιμελητήριο” τ/κ καταστηματαρχών και επαγγελματιών ο “πρόεδρος” του οποίου, Μαχμούτ Κανμπέρ επεσήμανε τη σημασία της συμβολής και των οργανώσεων στην επίλυση του προβλήματος. Ανέφερε δε ότι ο τ/κ “δήμος” και ο ε/κ – όπως είπε – δήμος Λευκωσίας ετοιμάζουν ένα κοινό φεστιβάλ.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ακόμη ότι η επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων θα διευκολύνει την επίλυση του Κυπριακού. Ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο Κυπριακό και στις διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα στα πολύπλοκα θέματα. Είναι σημαντικό, συνέχισε, να υπάρχει θέληση και πολιτική αποφασιστικότητα, σημειώνοντας ότι από το Νοέμβριο θα εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις.

“Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά ευχή μας είναι η επίτευξη λύσης το συντομότερο”. Η συγκυρία το επιτρέπει και αυτοί θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, πρόσθεσε.

Συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

Οκ. Ακιντζί  ειχε σήμερα συνάντηση στα κατεχόμενα  με τη νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Κάθλιν Αν Ντόχερτι .Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Σε αυτή συμμετείχαν επίσης ο Τ/κ διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί και ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού.