Για άλλα αγωνιά ο λαός και για άλλα κλαίει…

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Καθημερινά ο απλός πολίτης παρακολουθεί είτε με μειωμένο ενδιαφέρον  είτε αδιάφορος πλέον, τα με πυχιαίους τίτλους δημοσιεύματα  για σκάνδαλα που επιλεκτικά προβάλλουν διάφορα Μ.Μ.Ε τα οποία είτε έχουν τους στόχους τους,  είτε  εξυπηρετούν σκοπιμότητες  και συμφέροντα άλλων, είτε είναι πραγματικά σκάνδαλα  και πρέπει οσοι βούτηξαν στον βόθρο της διαπλοκής και της αρπακτής να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Είναι σύνηθες φαινόμενο στην πολύχρωμη  δημοσιογραφία (κίτρινη, κόκκινη γαλάζια), να ρίχνεται μια είδηση που σοκάρει προκειμένου να επικεντρωθεί η προσοχή του κόσμου αλλού και μακρυά από τα μείζονος σημασίας προβλήματα. Οπως είναι π.χ. οι εξελίξεις στο κυπριακό,η ανεργία  και η ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς , το άγχος της απώλειας  της κατοικίας όσων δανείστηκαν και δεν έχουν τώρα τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους, οι επιτήδειοι και απατεώνες που οδήγησαν τον τόπο σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση με τις στρατιές νεόπτωχων, ανέργων και ανθρώπων που ζουν κατω από το λεγόμενο όριο της φτώχειας .Κύρια και καθοριστικά ο λαός μας ωστόσο γνοιαζεται  για το κυπριακό και πώς θα οδηγηθεί σε λύση καθότι η ευφορία που αφέθηκε να διαχέεται πως νεος κατοχικός ηγέτης είναι απαλλαγμένος από τα βαρίδια της κατοχικής Τουρκίας  εχει εξανεμισθεί και εδωσε ξανά τη θέση της στην αγωνία και την απαισιοδοξία.Γι’ αυτό φρόντισε ο  Ερντογάν ο οποίος ενισχυμένος από την ανάγκη που  εχουν για το μεταναστευτικό  οι δήθεν εταίροι μας στην Ε.Ε.  επανέρχεται με δριμύτητα και  απειλεί πως  αν  η ε/κ πλευρα δεν αποδεχτεί τους εκβιασμούς του θα αρπάξει τα εδάφη που η Τουρκία κατάκτησε παράνομα δια πυρός και σιδήρου  και θα μας αφήσει σίξηλους. Είναι αυτούς  τους εκβιασμούς  που τρέμουν και σπεύδουν να υποκύψουν οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες αντι να κατακεραυνώνουν τον Ερντογάν και τους ομοίους του, την υποκρισία της Ευρώπης και της Αμερικής  , κατακεραυνώνουν  όσους πολίτες και πολιτικούς εκφράζουν επιφυλάξεις και διαφωνίες ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλονται τώρα στο τραπέζι των συνομιλιών για λύση του κυπριακού. Μόνο παράφρονες δεν θα ήθελαν λύση του Κυπριακού και επιστροφή  εδαφών και κατοίκων στις περιουσίες τους. Και είναι πολύ βαριά κουβέντα να ταυτίζονται από πολιτικούς όσοι  έχουν επιφυλάξεις και αγωνιούν  για τις διαδικασίες επίλυσης του κυπριακού , με τις στοχεύσεις της Τουρκίας.Είναι όνειδος και ύβρης να λέγονται κάτι τέτοια.

Το ζητούμενο δεν είναι να αλληλοσκοτωνόμαστε  προκειμένου να πείσουμε πόσο άδικο έχει το τάδε ή το δείνα   κόμμα, αλλά πόσο άδικο έχει ο εισβολέας και σφετεριστής των  Κυπριακών εδαφών.  Οι απλοποιημένες εκφράσεις  όπως: «όσοι διαφωνούν με τη λύση Δ.Δ.Ο  ταυτίζονται με τις στοχεύσεις  της Τουρκίας,  ή ο ισχυρισμός που λέγεται σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες πως «καλά την έχουν οι πρόσφυγες, » ή « θα αποζημιωθούν με χρήματα ή με ανταλλαγή περιουσιών  και θα βγάλουν τον σκασμό » είναι τόσο επικίνδυνες με τρομακτικές παράπλευρες απώλειες τις νέες γενιές.Τις γενιές  που δεν έζησαν τον Ζέφυρο της Κερύνειας, που δεν βούτηξαν  στα νερά της Αμμοχώστου, και δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο δάσος με τις ανεμώνες στο κατεχόμενο Διόριος.Την Ορκα που σήμερα έχει πνιγεί από έποικους  της Ανατολίας με φερετζέδες και σαλβάρια,  τους οποίους ο κ. Ακιντζί λέει πως δεν μπορεί να ξεχωρίσει από τους Τ/κ.

Τούτη η γη δεν είναι δική του Αναστασιάδη ή του Αβέρωφ ή του οποιουδήποτε πολιτικού να την παζαρέψει με τον τουρκόφιλο Εϊντε και τους υποτελείς της Τουρκίας στην κατεχόμενη πλευρά.Είναι η βαριά κληρονομιά που οφειλουν όλοι να εμποδίσουν  την υποθήκευση και το ξεπούλημα  της.

Ο σεβασμός στην άλλη άποψη είναι η αδήριτη ανάγκη να πάμε μπροστά και να μην φαγωθούμε μεταξύ μας. Σε αυτό το φάγωμα και τον αληλοσπαραγμό επενδύει  ο κοινός εχθρός η  Τουρκία που τα θέλει όλα δικά της. Κοινές συνισταμένες πρέπει να βρεθούν και πλήρης ενημέρωση λαού και ηγεσίας για το τί διεξάγεται  στις συνομιλίες και ποιά παζάρια γίνονται ή δεν γίνονται στα παρασκήνια. Τον απλό πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν τα πρωτοσέλιδα λάσπης εναντίον πολιτικών που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές ή άλλες ιδεοληψίες του  εκδότη της εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ. Τον ενδιαφέρει το μέλλον αυτού του τόπου και η διασφάλιση πως  τα παιδιά και τα εγγόνια  του και οι επόμενες γενιές θα παραμείνουν σε τούτη την καθημαγμένη από κουρσάρους  γη, που την κράτησαν με αίμα και δάκρυ οι πρόγονοι μας και οι πρόγονοι των προγόνων μας.

Ο λαός μας για άλλα πονεί και για άλλα κλαίει. Σιγουρα δεν τον ενδιαφέρει η λάσπη που τώρα άρχισε να ρίχνεται εναντίον του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου.Αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου που δεν ακολούθησε το 2004 τους σημαιοφόρους του σχεδίου Ανάν  και επέλεξε να ξεσκεπάζει  ε την βρόμικη προπαγάνδα των UNOPS για τα δήθεν  οφέλη που θα απολάμβανε  από την αποδοχή του εκτρωματικού αυτού σχεδίου.Που προτίμησε να γίνει σημαιοφόρος των συμφερόντων της Κύπρου παρα να χρηματισθεί από τα ταμεία του USAID