Ελλάδα:Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα,newego_LARGE_t_1101_54028047_type12713 προκειμένου να απομακρυνθούν τα οικοδομικά  υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη. Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε εις μάτην. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.
Κατά τα άλλα, η Αττική βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε κλοιό κακοκαιρίας με αποτέλεσμα την πρόκληση προβλημάτων στην ομαλή ροή της πρωινής κίνησης από την έντονη βροχόπτωση η οποία συνεχίστηκε με σχετική ένταση στο Βόρειο – Ανατολικό τμήμα του νομού.
Η ξαφνική μπόρα έπληξε ολόκληρη την Αττική. Περιορισμένου μεγέθους πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε βασικούς οδικούς άξονες όπως η Χαμοστέρνας, η Φορμίωνος, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.
Στην Πετρούπολη, ένας μικρός μαθητής παρασύρθηκε από τα νερά και σφήνωσε σε αυτοκίνητο. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Το περιστατικό συνέβη απέναντι από το 8ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.