Σκευωρία σε βάρος του καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Σκευωρία σε βάρος του που έχει ως στόχο να τον φιμώσουν χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ πρωτοσέλιδο της εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ  για παράνομη εισαγωγή φαρμάκων καθώς και τους ισχυρισμούς  τη Αστυνομίας για παράνομη εισαγωγή φαρμάκου από το εξωτερικό21134342-3434.det_009.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Α.Αγγελίδη υποβλήθηκε από συγκεκριμένο πρόσωπο καταγγελία για παράνομη εισαγωγή φαρμάκου από το εξωτερικό, και η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ενώ όπως είπε   έχουν ληφθεί μερικές καταθέσεις.

Ανκαι η Αστυνομία δεν έκανε αναφορά  στο πρόσωπο το οποίο αφορά η καταγγελία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας `Πολίτης”, το πρόσωπο είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, δερματολόγος τω επάγγελμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την καταγγελία έκανε ιατρική επισκέπτρια, πρώην συνεργάτιδα του κ. Σιζόπουλου και αφορά την εισαγωγή φιαλιδίων Botox και Dysport, τα οποία η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι τα παρέδωσε στον κ. Σιζόπουλο την εποχή που συνεργαζόταν μαζί του.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σιζόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έλαβε και διέθεσε οποιαδήποτε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και εξέφρασε έκπληξη τόσο για την καταγγελία όσο και τη διαρροή του θέματος στον Τύπο.

“Δεν έχω φέρει εγώ ή μέσω τρίτου προσώπου στην Κύπρο τέτοια σκευάσματα και δεν τα έχω διαθέσει σε χονδρική τιμή”, πρόσθεσε και διερωτήθηκε “ποιος ο λόγος αυτής της επιλεκτικής σπουδής σε βάρος μου, την ώρα που”, όπως είπε, “για άλλες καταγγελίες πολύ πιο σοβαρές όπως ο χρηματισμός κομμάτων από τη FOCUS, το θέμα της παράνομης μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό κ.α. δεν επιδεικνύεται ο ίδιος ζήλος”.

Ο κ. Σιζόπουλος επικαλέστηκε οδηγία της ΕΕ σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η εισαγωγή και χρήση σκευασμάτων, αρκεί η χώρα εισαγωγής να μην το απαγορεύει. Όπως γράφει ι σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έκανε πρώην συνεργάτιδα του κ. Σιζόπουλου, ο οποίος είναι δερματολόγος και παράλληλα με τα πολιτικά του καθήκοντα εργάζεται και στο ιατρείο του.

Η πρώην συνεργάτιδα του η οποία είναι ιατρική επισκέπτρια ανέφερε πως μετέφερε από την Ελλάδα στην Κύπρο για λογαριασμό του προέδρου της ΕΔΕΚ ποσότητες φιαλιδίων Botox και Dysport (συναφές σκεύασμα). Η ιατρική επισκέπτρια φέρεται να ταξίδεψε στην Ελλάδα, όπου εξασφάλισε τα φαρμακευτικά σκευάσματα και έπειτα τα εισήγαγε παράνομα στην Κύπρο, όπου υποστηρίζει ότι τα παρέδωσε στον κ. Σιζόπουλο, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε τα φιαλίδια για αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί στο ιατρείο του.

Αν θέλουν πόλεμο…

Ο κ. Σιζόπουλος μιλώντας στο «Ράδιο Πρώτο» απέρριψε τις κατηγορίες  και υποστήριξε πως πρόκειται ξεκάθαρα για σκευωρία από κάποιους με πολιτικά κίνητρα, οι οποίοι όπως είπε θέλουν να του κλείσουν το στόμα. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι εάν κάποιοι θέλουν πόλεμο και σύγκρουση θα τον έχουν. Εγώ ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν είμαι από τους πολιτικούς που φυγομαχούν. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απέρριψε παράλληλα τις καταγγελίες της πρώην συνεργάτιδας του, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε τις έδωσε οδηγίες και ουδέποτε πώλησε χονδρικά ή λιανικά τέτοιου είδους σκευάσματα. Υπέδειξε ακόμα πως αν η καταγγέλλουσα προέβη σε τέτιους ισχυρισμούς προφανω και η ίδια να παρανόμησε και διερωτήθηκε έναντι ποίων ανταλλαγμάτων ή υποσχέσεων προεβει σε τέτοιες καταγγίες οι οποίες όπως υποστήριξε είναι κακοήθεις,   Αναφέρθηκε παράλληλα σε παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες δεν διερευνήθηκαν σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία για την υπόθεση.

Οπως ανέφερε μόλις σήμερα το πρωί ενημεώθηκε για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας από δημοσιογράφους.