Κρίσιμη η κατάσταση στις ΚΑ διαπιστώνει ο πρόεδρός της εταιρείας

 

Ο Μάκης Κωνσταντινίδης υπόσχεται στο προσωπικό να πράξει το καλύτερο υπό τις περιστάσεις…

 

Ποτέ η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές δεν ήταν τόσο κρίσιμη, όσο σήμερα, επισημαίνει σε επιστολή του προς το προσωπικό, ο πρόεδρος της κ. Μάκης Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας τη λύπη του γιατί όπως τονίζει έχει διαπιστώσει ότι οι οικονομικοί δείκτες πάσχουν σοβαρά, η ζημιογόνος πορεία δεν ανακόπηκε, όπως προέβλεπε το τελευταίο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή cyprusairways_607_455_577_324Επιτροπή το καλοκαίρι του 2013, ενώ η παραγωγικότητα σε συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα που προ καιρού θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί και αναβαθμιστεί, εξακολουθούν να είναι σε χαμηλά επίπεδα».Τα όσα αναφέρονται στην επιστολή οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν πολύ δραματικές εξελίξεις, αν όχι τραγικές.

Στην επιστολή ο νέος πρόεδρος των ΚΑ δίνει την υπόσχεση ότι ο ίδιος και το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών θα προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις για να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία θα έχει την καλύτερη δυνατή τύχη υπό τις περιστάσεις, τόσο όσον αφορά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με επενδυτές όσο και για τη διασφάλιση του προσωπικού..

Αναφερόμενος στην αναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νομιμότητα των κρατικών ενισχύσεων προς τις Κυπριακές Αερογραμμές ο Πρόεδρος της εταιρείας σημειώνει ότι «αν η απόφαση αυτή είναι αρνητική, τότε τα περιθώρια για επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών στενεύουν δραματικά, καθότι η Εταιρεία θα κληθεί να επιστρέψει άμεσα στο κράτος αυτά τα ποσά».

Ενημερώνει επίσης τους υπαλλήλους ότι όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή «υπάρχει άμεση κυβερνητική εμπλοκή και σύντομα από τις εταιρείες που θα προεπιλεγούν θα ζητηθεί να υποβάλουν τις τελικές προσφορές τους».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενημερώνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις, έχει και σε αυτή τη διαδικασία βαρύνοντα λόγο, καθότι οι όροι και οι κανονισμοί που θα ισχύσουν θα πρέπει να έχουν την προέγκρισή της», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης. Ήδη, προσθέτει, «οι αρμόδιοι κυβερνητικοί λειτουργοί και οι εκατέρωθεν νομικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία».

Ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών διαβεβαιώνει παράλληλα τους υπαλλήλους ότι ο ίδιος και το ΔΣ «κάνουμε το παν για να ανεβεί στα ψηλότερα δυνατά επίπεδα η αξία της εταιρείας, ενόψει των διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη για να συνομολογηθεί συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή». Παράλληλα, τους ενημερώνει αποτελεί θέμα προτεραιότητας το θέμα των διευθετήσεων του Ταμείου Προνοίας του κάθε υπαλλήλου το οποίο και είναι «καθημερινά στο επίκεντρο της έγνοιας μας».

«Θα προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις για να διασφαλίσουμε ότι (η εταιρεία) θα έχει την καλύτερη δυνατή τύχη υπό τις περιστάσεις, τόσο όσον αφορά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με επενδυτές, καθώς και για τη διασφάλιση του προσωπικού λαμβανομένων πάντοτε υπόψη των αυστηρών διαδικασιών, της νομοθεσίας και των κανονισμών που μας επιβάλλει η ΕΕ», καταλήγει στην επιστολή του προς τους υπάλληλους ο κ. Κωνσταντινίδης.