Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ καταγγέλλει τον ΥΠΟΙΚ για εκβιασμό των απολυμένων από τις Κ.Αερογράμμες

Για εκβιασμό των απολυμένων εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών από τον Υπουργό Οικονομικών

ÅêäÞëùóç äéáìáñôõñßáò ðñáãìáôïðïßçóáí óÞìåñá ïé åñãáæüìåíïé óôéò ÊõðñéáêÝò ÁåñïãñáììÝò Ýîù áðü ôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï,Ëåõêùóßá 13 Íïåìâñßïõ 2014.

κάνει λόγο ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

«Ακούσαμε εμβρόντητοι το τελεσίγραφο του Υπουργού Οικονομικών προς τους εργαζόμενους που απολύθηκαν από τις Κυπριακές Αερογραμμές», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης.

«Είναι ειλικρινά πρωτάκουστο ένας Υπουργός Οικονομικών μια ευρωπαϊκής χώρας, να εκβιάζει δημόσια απολυμένους εργαζόμενους ώστε να αποποιηθούν «εθελοντικά» το δικαίωμα τους, αν το επιθυμούν να προσφύγουν σε οποιοδήποτε σώμα για να διεκδικήσουν αυτά που θεωρούν ως δικαιώματα τους», προσθέτει.

Προσπαθούμε, καταλήγει, «να υπολογίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο μέτρο».

Νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε  την  καταβολή «χαριστικών αποζημιώσεων» προς τους πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του, προς πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, εξαιρουμένων των πιλότων, των οποίων η απασχόληση τερματίσθηκε κατά ή μετά τον Οκτώβριο 2012, το ΥΠΟΙΚ προειδοποιεί  «όσους δεν έχουν προσέλθει για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων εντύπων, για διεκδίκηση των χαριστικών αποζημιώσεων, ότι η καταληκτική ημερομηνία για να το πράξουν είναι η 16η Νοεμβρίου 2015.

Η διευθέτηση των σχετικών εγγράφων πραγματοποιείται στα γραφεία της Οδού Προδρόμου 109, 1ος Όροφος, στο Στρόβολο, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη( 09:00– 15:30) και Παρασκευή (09:00 – 13:00).

Οι δικαιούχοι καλούνται όπως προσκομίσουν δελτίο ταυτότητας, φωτοαντίγραφο μέρους της κατάστασης του τραπεζικού τους λογαριασμού/βεβαίωση από την Τράπεζα, όπου παρουσιάζονται το όνομα της Τράπεζας, ο κάτοχος/δικαιούχος του λογαριασμού και ο διεθνής αριθμός του λογαριασμού (ΙΒΑΝ – International Bank Account Number).

Επισημαίνεται ότι με την παρέλευση της καθορισμένης προθεσμίας καμιά αίτηση δεν θα εξετάζεται, ενώ με το τέλος του οικονομικού έτους, οι εγκεκριμένες πιστώσεις για τις χαριστικές αποζημιώσεις δεν θα είναι διαθέσιμες..

Αυτή η ανακοίνωση εξόργισε τους πρώην υπαλλήλους των Κ.Α.οι οποίοι και χαρακτίσρισαν την κίνηση αυτή εκβιαστική καθότι διεκδικούν τα Τ.Προνοίας τους και όχι χαριστικές αποζημιώσεις.

Τη στάση πάντως της Γ.Εισαγγελίας να ασκήσει αναστολή ποινικής δώξης στον ΥΠΟΙΚ σχολίασαν αρνητικά η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγω επισημαίνοντας πως το ίδιο δεν συμβαίνει με τον φτωχό κόσμο .