AHK: Από έκρηξη στον πυκνωτή διανομής προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ΣΟΠΑΖ

Από έκρηξη του πυκνωτή πίνακα διανομής στο υπόγειο δωμάτιο διαχείρισης/διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας προκλήθηκε χθες η πυρκαγιά στο εργοστάσιο του ΣΟΠΑΖ.so3_4

Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει πως σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία διερεύνησε τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο του ΣΟΠΑΖ και σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν την πυρκαγιά προκάλεσε πυκνωτής πίνακα διανομής στο υπόγειο δωμάτιο διαχείρισης/διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο.

Η έκρηξη του πυκνωτή μπορεί να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση ή ελάττωμα.

Στον χώρο, που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά καταστράφηκε όλος ο εξοπλισμός και η ηλεκτρική

H Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία διερεύνησε τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο του ΣΟΠΑΖ χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν την πυρκαγιά προκάλεσε πυκνωτής πίνακα διανομής στο υπόγειο δωμάτιο διαχείρισης/διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο.

εγκατάσταση.

Η ηλεκτρική εγκατάσταση ολόκληρου του εργοστασίου έπαθε ζημιά, ενώ οι ζημιές υπολογίστηκαν στις 250 χιλιάδες ευρώ.

Η χθεσινή φωτιά στο εργοστάσιο ΣΟΠΑΖ προκλήθηκε σε πυκνωτή μέσα στον πίνακα διανομής του εργοστασίου, δήλωσε  η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, σημειώνοντας πως η πυρκαγιά δεν προκλήθηκε από καλώδιο ή οποιονδήποτε εξοπλισμό της Αρχής.

“Μετά από έρευνες που διεξήγαγε η πυροσβεστική υπηρεσία, η Αστυνομία, η ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία, και η Αρχή Ηλεκτρισμού διαφάνηκε ότι η πυρκαγιά στην περιοχή ΣΟΠΑΖ προκλήθηκε σε πυκνωτή μέσα στον πίνακα διανομής του εργοστασίου”, είπε η κ. Παπαδοπούλου.