Ρώσοι εθελοντές σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία

Η Σ.Αραβία προμηθεύει  με αντιαρματικούς πυραύλους τους ισλαμιστές

 

500 αντιαρματικούς πυραύλους BGM-21 TOW παρέδωσε η Σαουδική Αραβία στους ισλαμιστές σε μια προσπάθεια να τους ενισχύσει κατά των συριακών και ρωσικών δυνάμεων ενώ το ΝΑΤΟ δήλωνει έτοιμο να στείλει στρατό στην Τουρκία να την υπερασπιστεί από την ρωσική απειλή με το Κρεμλίνο να απαντά πως “θα δείτε πολύ σύντομα ρώσους “εθελοντές” στη Συρία” προαναγγέλοντας ουσιαστικά την ανάπτυξη και χερσαίων στρατευμάτων!

Ο συριακός στρατός με την υποστήριξη Su-24/25/34, ΤΟS-1 και πολεμικών ελικοπτέρων απελευθέρωσε δύο χωριά και συνεχίζει την προέλαση του σε Χάμα και Salma ενώ οι ισλαμιστές προχώρησαν σε εθνοκάθαρση στην πόλη Bahsa λίγο πριν απελευθερωθεί από τον συριακό Στρατό.siria 4_1

Τα ρωσικά ΜΜΕ προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων λέγοντας πως ήδη έχουν αυξηθεί σε δύο εκατ. οι αναζητήσεις στο “Yandex” σχετικά με το πως μπορούν  Ρώσοι να μεταβούν και να πολεμήσουν στην Συρία τους ισλαμιστές!

Πιο αναλυτικά, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στείλει στρατό στην Τουρκία ώστε να την υπερασπιστεί από απειλές στην νότια πλευρά του είπε ο επικεφαλής της συμμαχίας σχετικά με τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά στην Συρία.

“Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή” είπε ο Jens Stoltenberg, γ.γ. του ΝΑΤΟ.

“Στην Συρία έχουμε μια κλιμάκωση από ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες, θα τις αξιολογήσουμε για την ασφάλεια της συμμαχίας…το ΝΑΤΟ έχει ήδη απαντήσει αυξάνοντας την ποσότητα, την ικανότητα και τις προετοιμασίες για ανάπτυξη στρατευμάτων στα νότια συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας”.

Τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν 29 τρομοκρατικούς στόχους, στρατόπεδα εκπαίδευσης, εγκαταστάσεις των ισλαμιστών του ISIS τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

“Τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν δύο στρατιωτικά διοικητικά κέντρα, 29 στρατόπεδα εκπαίδευσης, 23 ενισχυμένες εγκαταστάσεις και αρκετές αποθήκες οπλισμού” είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ Igor Konashenkov.

Συνολικά τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 64 εξόδους και χτύπησαν 55 στόχους πρόσθεσε.

H Σαουδική Αραβία παρέδωσε νέα υπερσύγχρονα αντιαρματικά συστήματα BGM-71 TOW στους ισλαμιστές του FSA σε μια προσπάθεια ενίσχυσης τους κατά των συριακών και ρωσικών δυνάμεων.

Αυτό το αντιαρματικό σύστημα είναι σύγχρονο, διαθέτει ειδικό τηλεσκόπιο και σύστημα ελέγχου ενώ μπορεί να διαπεράσει 50 χιλιοστά θωράκισης από απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων.

Όπως γράψαμε  χθες, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι ισλαμιστές που πολεμούν τον συριακό Στρατό θα λάβουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό υψηλής αποτελεσματικότητας και φονικότητας όπως αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπως ενημέρωσε το BBC ανώτερος αξιωματούχος της χώρας.

Οι οργανώσεις που θα εξοπλιστούν από την Σαουδική Αραβία θα είναι οι Jaish al-Fatah (Army of Conquest), FSA, Southern Front και όχι το ISIS και η al-Nusra Front ( οργανώσεις βιτρίνα του ISIS οπότε εκεί θα καταλήξουν τα όπλα)

Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση όπως όλα δείχνουν αφού ήδη προετοιμάζεται η ρωσική κοινή γνώμη για την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις στο “Yandex”, τη ρωσική μηχανή αναζήτησης, με γύρω στα δύο εκατ. αναζητήσεις σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία. Οι Ρώσοι επιθυμούν σύμφωνα με την “Izvestia” να πάνε ως εθελοντές στην Συρία και η ζήτηση για πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο, το ταξίδι, την Συρία, πως μπορύν να φτάσουν και αν ενταχθούν στον συριακό Στρατό κτλ έχει αυξηθεί κατά δέκα φορές!

Ταυτόχρονα, ο συριακός Στρατός συνεχίζει την επέλαση του φτάνοντας 25 χλμ από την Ιντλίμπ και απελευθερώνοντας ένα μικρό χωριό σύμφωνα με τον Στρατηγό Samir Suleiman.

“Μια μικρή κοιλάδα βόρεια της Χάμα απελευθερώθηκε. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης μας, οι ισλαμιστές παράτησαν τις εγκαταστάσεις τους και έφυγαν”.

“Σε κάποιες πόλεις όπως στην al-Bahsa υπάρχουν ολόκληρα δίκτυα τούνελ που έσκαψαν οι τρομοκράτες και πρέπει να προσέχουμε για ελεύθερους σκοπευτές και παγίδες από την Nusra Front.

“Ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε δύο χωριά βόρεια της Λαττάκεια (4 χλμ από το χωριό Aramo) 12 μίλια από τα σύνορα με τη Τουρκία τις τελευταίες 24 ώρες ενώ η προέλαση στην Salma συνεχίζεται” ανέφερε στρατιωτική πηγή στο RIA Novosti.