Νέος κύκλος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας

Κλιμακώνεται η βία των Ισραηλινών  στα  παλαιστινιακά εδάφη, με μαχαιρώματα και πυροβολισμούς. Τέσσερις Ισραηλινοί έχουν χάσει την ζωή τους μετά από επιθέσεις Παλαιστινίων newego_LARGE_t_1101_54578171_type12713την περασμένη εβδομάδα, ενώ αυξάνονται τα θύματα στην παλαιστινιακή πλευρά καθώς σήμερα καταγράφονται οι πρώτοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς κάνει πλέον λόγο για «νέα ιντιφάντα».

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 νεκρούς Παλαιστίνιους κατά την διάρκεια συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται θύματα στην περιοχή, αφότου κλιμακώθηκαν τα βίαια επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών την 1η Οκτωβρίου, με επίκεντρο τη Δυτική Όχθη.
Νωρίτερα, άλλος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από πυρά Ισραηλινού αστυνομικού, τον οποίο είχε τραυματίσει ελαφρά με μαχαίρι, κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε από πυροβολισμούς, αφού αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν φρουρό στην είσοδο του λεωφορειακού σταθμού Αφούλα στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο φρουρός πυροβόλησε εναντίον της γυναίκας, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία προς το παρόν δεν διαθέτει πληροφορίες για την ταυτότητά της.
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε εκτίμησε σήμερα ότι τα βίαια επεισόδια που συνταράσσουν τη Δυτική Όχθη και την κατεχομένη ανατολική Ιερουσαλήμ τις τελευταίες ημέρες, αποτελούν μια «νέα ιντιφάντα», μετά τις παλαιστινιακές εξεγέρσεις του 1987 και του 2000.
«Ζητάμε να ενισχυθεί και να ενταθεί η ιντιφάντα (…) είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση» των κατεχόμενων περιοχών, δήλωσε ο Χανίγε στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής μιλώντας από ένα τέμενος της Γάζας.
«Η Γάζα θα εκπληρώσει τον ρόλο της στην ιντιφάντα της Ιερουσαλήμ και είναι περισσότερο από έτοιμη για τη σύγκρουση», πρόσθεσε.