Οι Χρυσαυγίτες μας φώναζαν: Ελάτε ρε κότες να σας σφάξουμε

Συγκλονιστική η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Π.Φύσσα

«Είναι μια οργάνωση τρελών. Το μόνο που κάνουν είναι να δολοφονούν αυτούς που δεν είναι μαζί τους».assets_LARGE_t_420_54577944_type12713

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής, υποδεικνύει κάποια από τα μέλη της Χρυσής Αυγής
Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη Χρυσή Αυγή στη συγκλονιστική του κατάθεση ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας και εξετάστηκε ως μάρτυρας στη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η αδερφή του Παύλου, Ειρήνη, δεν κατέθεσε, όπως αναμενόταν, γιατί εμφάνισε πρόβλημα υγείας.
Στη συγκλονιστική του κατάθεση o μάρτυρας μίλησε για το κυνηγητό που δέχτηκαν από τους χρυσαυγίτες εκείνο το βράδυ: «Μας φώναξαν ‘ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε’. Μας κυνήγησαν με ρόπαλα. Θυμάμαι ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα, να σταματά απότομα και να μας ρωτά ‘πού είναι η Κεφαλληνίας’. Του λέει ο Παύλος ‘εδώ είσαι αδερφέ’ και ο οδηγός ήταν ο Ρουπακιάς».
O μάρτυρας είπε ότι οι αστυνομικοί τους έβαλαν στο ίδιο κελί με τον Ρουπακιά: «Mας έλεγε ότι είναι περαστικός, για να μη νομίζουμε ότι είναι χρυσαυγίτης, επειδή φορούσε τα ίδια άρβυλα. Oταν έμαθε ότι πέθανε ο Παύλος, ζήτησε να του αλλάξουν χώρο».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες απόγονους των ναζί: «Aπό τους συμβολισμούς, τους χαιρετισμούς τους και οι ίδιοι το έχουν πει ότι είναι απόγονοί τους, ότι είναι η σπορά των ναζί. Είναι μια οργάνωση τρελών. Το μόνο που κάνουν είναι να δολοφονούν. Αυτούς που δεν είναι μαζί τους».
Μιλώντας για τον Παύλο Φύσσα είπε: «Ηταν ένας άνθρωπος που μου έλεγε να θέλω το καλό για τους ανθρώπους. Δεν ήταν άνθρωπος που δημιουργούσε καταστάσεις. Διοργάνωνε συναυλίες για απόρους, για παιδιά που είχαν τραυματιστεί. Ποτέ κανείς από εμάς δεν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τη ΧΑ.
«Το “Εθνος” τα έχει όλα»
Στο δικαστήριο έγινε αναφορά και σε ντοκουμέντο που είχε ηχογραφηθεί τις πρώτες ώρες και μέρες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Ήταν η μέρα που το «Εθνος» δημοσίευσε την συνέντευξη του πρώην μέλους της τοπικής οργάνωσης Πειραιά, που περιέγραφε αναλυτικά την οργάνωση του ναζιστικού μορφώματος. Όλα όσα είχε πει τότε, που σήμερα επιβεβαιώνονται από τα ντοκουμέντα, είχαν προκαλέσει πανικό μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής. Στο ηχητικό απόσπασμα, ακούγεται ο πυρηνάρχης Πειραιά με μία χρυσαυγίτισσα και παραδέχονται τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι εντολές και να συζητούν μάλιστα εάν βρήκαν το «Εθνος», που , όπως ομολογούν στον διάλογό τους αναφερόμενοι στις αποκαλύψεις της εφημερίδας, «έχει τα πάντα. Σε άλλο σημείο, ο πυρηνάρχης παραδέχεται ότι ακόμη και ο Μιχαλολιάκος γνώριζε για την δολοφονία του Φύσσα λέγοντας ότι έτσι ήταν η ιεραρχία. «Το ξέρεις ότι θα μπούμε όλοι φυλακή τώρα ε;», είναι το προφητικό σχόλιο του χρυσαυγίτη.