Απόρρητο έγγραφο:Η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών γνώριζε από το 2014 ότι η Τουρκία εξοπλίζει τους ακραίους ισλαμιστές στη Συρία

Απόρρητο  έγγραφο που διέρρευσε από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών, επιβεβαιώνει  οτι η Τουρκία παρέχει από το 2014  στις οργανώσεις Ahrar Al-Sam και Ισλαμικό Μέτωπο μεγάλες ποσότητες οπλισμού .

 

Το έγγραφο δόθηκε μετά από γραπτή αίτηση του Γερμανού βουλευτή Katrin Kunert προς την γερμανική κυβέρνηση στις 18 Μαΐου.germany-turkey-support-syrian-rebels-ahrar-al-sham-leaked

Σύμφωνα με το δημοσίευμα …« Η Τουρκία αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία αυτή δείχνοντας μάλιστα μεγάλη έκπληξη.Είναι γνωστό, συνεχίζει το δημοσίευμα  πως « πολλά διεθνή ΜΜΕ έχουν αναφέρει κάτι που έχουν ακούσει όλοι, σχετικά με την υποστήριξη της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, προς τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας με σκοπό την ανατροπή του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ , αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Εδώ είναι και η μετάφραση μέρους του εγγράφου:

Ερώτηση 25 … ποιες είναι οι οργανώσεις στην Συρία που λαμβάνουν αυτού του είδους τον οπλισμό από την τουρκική κυβέρνηση (αν είναι δυνατόν, παρακαλούμε λίστα των συνοριακών πόλεων, όπου λαμβάνουν χώρα οι παραδόσεις).

Απάντηση: Από τα μέσα Νοεμβρίου του 2014, οι πληροφορίες από την γερμανική ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών δείχνουν ότι η Άγκυρα παραδίδει τα όπλα στις ένοπλες ομάδες ανταρτών της Συρίας. Οι δικαιούχοι είναι οι ομάδες Ahrar Al–Sam και Ισλαμικό Μέτωπο, αναφέρει αξιωματικός της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Άρα η Μέρκελ γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δραστηριότητες της Τουρκίας και κάνει τα «στραβά μάτια».

Η Γερμανική εφημερίδα Die Welt , δημοσίευσε μια φωτογραφία του εγγράφου, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως τη νομιμότητα του .

«Το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν έχει αποφανθεί επί του εγγράφου αυτού το οποίο αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο» , δήλωσε ο Martin Steltner Εισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt. «Ερευνούμε και οι έρευνες θα συνεχιστούν», κατέληξε ο ίδιος .

Έτσι, καταδεικνύεται η ΑΜΕΣΗ εμπλοκή της Τουρκίας στην υποστήριξη αυτών των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών. Και οι δύο οργανώσεις είναι οργανώσεις σαλαφιστών. Η οργάνωση Ahrar Al-Sam και το Ισλαμικό Μέτωπο είναι γνωστό ότι διαθέτουν « extreme» σχέσεις στον συριακό εμφύλιο . Η Ahrar Al-Sam συνεργάζεται στενά με το περιβόητο μέτωπο Al-Nusra Front, το οποίο συνδέεται με την Αλ Κάιντα και θεωρείται πιο επικίνδυνο ακόμη και από τον ISIS!!.

Πρόκειται , σύμφωνα με ιστοσελίδα, για ένα ακόμη ατράνταχτο ντοκουμέντο των σχέσεων του τουρκικού βαθέως κράτους ( Derim Dovlet), με τον ισλαμικό στρατό και τα επικίνδυνα  « παρακλάδια του».