Το Κρεμλίνο ξεσκεπάζει την υποκρισία του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, το ελληνικό Γενικό Επιτελείο κατέγραψε 1306 παραβιάσεις του FIR και 101 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και το ΝΑΤΟ  δεν ευαισθητοποιήθηκε !

 

Το ΝΑΤΟ με στραπατσαρισμένο το γόητρο του, την Τουρκία να βρυχάται και να απειλεί επειδή η Ρωσία της χάλασε τα σχέδια της κατά της turkishf16_1-1Συρίας,συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες μέσα σε κλίμα αμηχανίας οι Υπουργοί Αμυνας τη βορειοατλαντικής Συμμαχίας με κύριο θέμα την κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Ο γγ. του ΝΑΤΟ σε μια επίδειξη λεονταισμού δήλωσε πως «η  Συμμαχία δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τους συμμάχους της, ακόμη και να στείλει στρατό στην Τουρκία.

«Στη Συρία παρακολουθούμε μία ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Θα αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την ασφάλεια της Συμμαχίας», δήλωσε ο γγ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Το Κρεμλίνο ωστόσο υπενθύμσε  στους ηγέτες του  ΝΑΤΟ τις πάμπολλες και συνεχόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού ενάεριου χώρου πριν τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ κατηγορήσουν την Ρωσία για το περιστατικό με τα τουρκικά F-16, για το οποίο άλλωστε η Μόσχα, ως όφειλε σε ένα πολιτισμένο και σεβόμενο το Διεθνές Δίκαιο κράτος, ζήτησε συγγνώμη.

Η αναφορά  σε ελληνικές ιστοσελίδες αλλά και ξένες όπου κατέγραφαν εδώ και καιρό τις συνεχείς παραβιάσεις  της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων γειτόνων  της ,  γίνεται από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti που ελέγχεται ολοκληρωτικά από το Κρεμλίνο και απηχεί την επίσημη γραμμή  και τις απόψεις του.

Οι Ρώσοι υπενθυμίζουν στην Άγκυρα τα πεπραγμένα της Τουρκικής Αεροπορίας  στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ τονίζουν το γεγονός ότι ούτε η Αίγυπτος, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Ιορδανία, ούτε κανένας άλλος δεν παραπονέθηκε στην περιοχή αν και οι χώρες αυτές έχουν έννομα συμφέροντα.

“Ένα ρωσικό μαχητικό SU-30SM πέταξε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου για λίγα δευτερόλεπτα και οι Τούρκοι ξεσήκωσαν το σύμπαν”,όπως αναφέρει το  Russia Today αλλά και σε γερμανική ιστοσελίδα.

“Ωστόσο οι Τούρκοι δεν αναφέρονται ούτε μια στιγμή στα κατορθώματα της Τουρκικής  Αεροπορίας, που ατιμώρητα παραβιάζει τον εναέριο χώρο της γειτονικής Ελλάδας”

«Αυτή η τεράστια διαφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης της Δύσης διοργανώθηκε από το τίποτα», αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα Alles Schall und Rauch.
«Ποια είναι αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, φυσικά τα γνωστά μεγάλα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία δεν αναφέρουν ότι η Τουρκική Αεροπορία καθημερινά ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ εισβολές στον ελληνικό εναέριο χώρο.Το συναισθηματικό ξέσπασμα των Τούρκων, ήταν τόσο τεχνητό και ψεύτικο , που αποτελεί ρεσιτάλ ηθοποιίας”!

Μόλις λίγες ημέρες πριν το περιστατικό τα τουρκικά μαχητικά τέσσερις φορές παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας κάτι που αποτελεί φαινόμενο για το ίδιο το ΝΑΤΟ (τέτοια συμπεριφορά προς έναν σύμμαχο)”

«Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, το ελληνικό Γενικό Επιτελείο κατέγραψε 1306 παραβιάσεις του FIR και 101 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και με αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μεταξύ της τουρκικής Αεροπορίας και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας,
το οποίο είναι καθημερινό φαινόμενο δεν ασχολείται «κανένας».

Η Μόσχα ζήτησε συγγνώμη για την περιστατικό αυτό και εξήγησε το σφάλμα πλοήγησης του αεροσκάφους , η Τουρκία όμως τι έχει να πει για την Ελλάδα και γιατί τα δυτικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα για την συμπεριφορά της απέναντι σε ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ;

Οι Τούρκοι έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν από την ρωσική εμπλοκή στη Συρία, ο πρώτος είναι διότι καταστρέφουν όλους τους μακροχρόνιους και πολυέξοδους σχεδιασμούς τους στην Συρία.

Τους ενοχλέι όμως και κάτι αλλο. Οι συχνές διελεύσεις των ρωσικών πλοίων αναγκάζουν το τουρκικό Ναυτικό να είναι πολύ μαζεμένο και προσεκτικό στον χώρο του Αιγαίου. Τα ρωσικά πλοία είναι εξοπλισμένα με ότι χρειάζεται για πάσα απειλή. Δεν έχουν μάθει έτσι στην Άγκυρα και όταν δεν μπορούν να εκφράζονται ασύδοτα όπως είχαν μάθει τόσα χρόνια, αρχίζουν να βγάζουν κραυγές.

Το παράδοξο είναι ότι κανένα εγχώριο ελληνικό μέσο δεν διερωτάται γιατί το ΝΑΤΟ στις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου δεν λέει απολύτως τίποτα, και δεν προκαλεί κανένα απολύτως θέμα, και επιτρέπουν έτσι το κενό ελέγχου της δυτικής υποκρισίας να το “γεμίσουν” τα ρωσικά ΜΜΕ.
ΗΠΑ: «Θεμελιώδες σφάλμα» οι επιχειρήσεις-«Θα τις κλιμακώσουμε» απαντά η Μόσχα
Η Ουάσινγκτον επανέλαβε ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ τους χαρακτήρισε «θεμελιώδες σφάλμα».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα αποκάλυψε ότι ο συνασπισμός κατά του ΙΚ αναγκάστηκε να «αλλάξει την πορεία» τουλάχιστον σε ένα από τα αεροσκάφη του πάνω από τη Συρία, προκειμένου να μην πλησιάζει πολύ κοντά σε ρωσικό αεροπλάνο.
Πάντως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις θα κλιμακωθούν, ενώ ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε ότι 112 στόχοι έχουν ήδη πληγεί από την έναρξη της επιχείρησης στις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται  ότι σχεδόν το σύνολο των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία δεν είχε στόχο τους τζιχαντιστές του Iσλαμικού Κράτους ή οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, αλλά μετριοπαθείς ένοπλες συριακές οργανώσεις που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα.
Μάλιστα σε απάντηση της οργισμένης αντίδρασης της Τουρκίας, το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι επιθυμεί την διατήρηση των καλών σχέσεων με την Άγκυρα, επαναλαμβάνοντας ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις συμβάλλουν στην διασφάλιση της σταθερότητας και την εγγύηση της ασφάλειας στην περιοχή των τουρκο-συριακών συνόρων.
Βρετανικά στρατεύματα στην Βαλτική
Σε ενίσχυση των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ, με την ανάπτυξη στρατευμάτων σε χώρες της Βαλτικής, προχωρά η Βρετανία, «με στόχο να καθησυχαστούν οι σύμμαχοί μας στα ανατολικά», καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον.
«Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας μας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ως απάντηση στην όποια περαιτέρω πρόκληση και επιθετικότητα» διευκρίνισε ο Φάλον, προσερχόμενος στη σημερινή σύνοδο.
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι σε περίπτωση ενίσχυσης της παρουσίας βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα θα λάβει μέτρα «ώστε να υπάρξει ισορροπία».

«Είναι λυπηρό και θα ισοδυναμεί με τη χρησιμοποίηση από τη Βρετανία μίας ρωσικής απειλής ως προσχήματος για την επέκταση του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Πεσκόφ.