Η παρανοϊκή τρομοκρατική αγέλη του Ισλαμικού Κράτους

tziΤου Πέτρου Μ. Πέτρου
Όταν ένας στρατός είναι κλειστός σε ένα στρατόπεδο, δεν διαφέρει και πολύ από ένα σκυλάκι του σαλονιού. Σε αντιδιαστολή, ένας στρατός που μάχεται, και μάλιστα με τυφλό φανατισμό, εκτός στρατοπέδου και σε πραγματικές συνθήκες, σίγουρα είναι ο πιο μάχιμος και επικίνδυνος, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους(ΙΚ).
Το ΙΚ κατέχει βεβαίως οπλισμό τεχνολογίας αιχμής, απορίας άξιον από πού τον προμηθεύτηκε! Επιπρόσθετα, προκαλεί προβληματισμό, όχι τόσον η σύλληψη της ιδέας για εκκόλαψή του, όσον το ότι εξακολουθεί να επιβιώνει οικονομικά και να παραμένει ανίκητο, παρά τις προσπάθειες πολλών ισχυρών δυτικών χωρών να το αντιμετωπίσουν ή να το τιθασεύσουν.
Στην περίπτωση της Ρωσίας και των κυρώσεων που της επέβαλαν με πρόσχημα την Ουκρανία, οι δυτικοί έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα, παγοποίησαν λογαριασμούς και προσπάθησαν να την πλήξουν, οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά και αν τα κατάφερναν κυριολεκτικά να την στραγγαλίσουν. Είναι λοιπόν άξιον απορίας πώς με τα μέσα και δυνατότητες της υπερδύναμης να μην τα βγάζουν πέρα με το ΙΚ?
Κάθε φορά είναι περισσότεροι αυτοί που διερωτούνται για το πού τελικά θα κατευθυνθεί αυτό το φανατικό σμήνος, που δεν έχει κανένα σεβασμό και κανένα όριο απέναντι στις στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες και πολιτισμό και που δεν έχει σχέση με τις πραγματικές αξίες του Ισλάμ.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, υπό τις περιστάσεις και με τα αποκρουστικά αιματοβαμμένα δείγματα γραφής που έδωσε μέχρι τώρα, είναι προβλεπτή η αντίδραση και η συμπεριφορά αυτής της παρανοϊκής τρομοκρατικής αγέλης, είναι χειραγωγήσιμη και μπορεί να εκτροχιασθεί οπουδήποτε, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.
Προφανώς είναι γι αυτό τον λόγο που η Ρωσία θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο προτού ο τρομοκρατικός κίνδυνος βρεθεί έξω από την πόρτα του καθενός και αυτό έπρεπε κανονικά να χαιρετιστεί και από τις ΗΠΑ και όλες τις χώρες, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι ακόμα και το Ιράκ έχει συμπαραταχθεί με την Ρωσία, τη Συρία και το Ιράν σε αυτή την αποφασιστική προσπάθεια.
Σήμερα ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας κάλεσε τις ΗΠΑ να συντονίσουν την δράση τους κατά του ΙΚ και πρόδηλα αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να φύγει από τα μυαλά όλων- καλόπιστων ή κακόπιστων ένθεν και ένθεν – το αν παίζονται οποιαδήποτε παιχνίδια πίσω από το ΙΚ και τους Αμερικανούς ή τη Ρωσία και τον Άσσαντ.
Αναπόδραστα, η κοινή και συντονισμένη αντιμετώπιση του ΙΚ από ΗΠΑ και Ρωσία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εξανεμισθούν οι οποιοιδήποτε φόβοι ή υπόνοιες και ταυτόχρονα να εξαλειφθεί αποτελεσματικά και έγκαιρα αυτό το τέρας που εν δυνάμει μπορεί να βαδίσει και σ τα χνάρια του Χίτλερ και να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.