Επικίνδυνη κλιμάκωση-MiG-29 εγκλώβισε δύο τουρκικά F-16

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αφού δύο τουρκικά F-16 παρενοχλήθηκαν από αγνώστων στοιχείων MiG-29 στα τουρκοσυριακά σύνορα το οποίο και τους εγκλώβισε σύμφωνα με την τουρκική πολεμική αεροπορία ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό.MIG 29- F-16 2

Αυτό θα μπορούσε να ισχύει αν λάβουμε υπόψιν όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες και στο βίντεο ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει αφαιρέσει τα διακριτικά των αεροσκαφών της για να φαίνονται ως συριακά!

Η ανακοίνωση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αναφέρει ότι:

“Δέκα τουρκικά F-16 περιπολούσαν στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, δύο από τα F-16 παρενοχλήθηκαν από αγνώστων στοιχείων MiG-29 το οποίο τους εγκλώβισε για πέντε λεπτά και 40 δευτερόλεπτα”.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μετά την εισβολή Su-34 (κατ’άλλες πηγές πρόκειται για τον προγενέστερο τύπο Su-24) στον τουρκικό εναέριο χώρο το οποίο πέταξε πάνω από τουρκικό έδαφος, σε αποστολή καταδίωξης και προσβολής μιας φάλαγγας ισλαμιστών του μετώπου αλ-Νούσρα που διέφευγε στην Τουρκία για να γλιτώσει από τα ρωσικά πυρά.

Το ρωσικό μαχητικό βομβάρδιζε τους ισλαμιστές κοντά στο συνοριακό συριακό χωριό al Yamdiyyah και πέρασε την τουρκική συνοριογραμμή για πέντε μίλια.

Ταυτόχρονα, η ρωσική πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με αχιμηρό tweet τους “καρφώνει” λέγοντας “βρείτε το σωστό Σύρο αντάρτη για να εξοπλίσετε”.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ένα Su-34 KAB-500S, SU-24 με καθοδηγούμενες βόμβες KH-25 ενώ ένα Su-24 ρίχνει βόμβες διασποράς κατά προσωπικού και ελαφρών τεθωρακισμένων στόχων αντίστοιχα με τις βόμβες Rockeye που χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία.