Τρεις συλλήψεις για την υπόθεση της συναυλίας Ρουβά

Επανασυνελήφθη ο Σ.Βέργας και η Μ.Σολομωνίδου με το σύζυγο της Κ.Σύφαντο

Το διάταγμα κράτησης του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα για την υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων δεν ανανεώθηκε σήμερα, ωστόσο προέκυψε ανάγκη επανασύλληψης του για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά που διοργανώθηκε τον Αύγουστο στην Πάφο .72820_3056332744367_1510677668_n

Η επανασύλληψη του κ. Βέργα έγινε το απόγευμα με βάση δικαστικό ένταλμα . Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για την έκτακτη δημοτική υπάλληλο του Δ. Πάφο 33 ετών Μαρία Σολομωνίδου αλλά και για τον Ελλαδίτη σύζυγο της Κωνσταντίνο Σύφαντο 36 ετών τα οποία εκτελέστηκαν το απόγευμα . Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου εξετάζουν την υπόθεση αυτή μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ στο Δήμο  Πάφου Βάσου Δημητρίου στις 6 Οκτωβρίου ο οποίος κάνει λόγο για ύποπτες διαδρομές χρημάτων τα οποία προέρχονται από χορηγίες.

Ο Δήμαρχος Πάφου τελούσε ήδη υπό κράτηση και το διάταγμα που εκδόθηκε  πριν τέσσερις μέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέπνευσε  σήμερα, για αυτό και ζητήθηκε η έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης αυτή τη φορά για τα υπό διερεύνηση αδικήματα σε σχέση με τη συναυλία.

Ο κ. Βέργας θεωρείται ύποπτος  για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος, συνομωσία για καταδολίευση, συνομωσία για κατάχρηση εξουσίας, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , απάτη και κατά παράβαση του νόμου περί  παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων.

Η Νομική Υπηρεσία στο πλαίσιο σημερινής της σύσκεψης αποφάσισε τη διερεύνηση των καταγγελιών για τη συναυλία του Σάκη Ρουβά γι΄ αυτό και ζήτησε από τους εξεταστές να προχωρήσουν μέσω επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου στην έκδοση διατάγματος σύλληψης του.

Ο νομικός σύμβουλος του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά ανέφερε ότι ο πελάτης  του  υπέγραψε συμφωνία με το Δήμαρχο Πάφου η οποία δεν υπάρχει στο Δήμο. Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αναληφθεί από την εταιρεία του συζύγου της έκτακτης δημοτικής υπαλλήλου Μαρίας Σολομωνίδου.

Εναντίον της Μαρίας Σολομωνίδου εξετάζονται υποθέσεις παραμέλησης υπηρεσιακών καθηκόντων , συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνομωσίας για καταδολίευση, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , απάτη και κατά παράβαση του περί και παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων.

Εναντίον του 36χρονου συζύγου της Κωνσταντίνου Σύφαντου εξετάζονται τα αδικήματα , συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνομωσίας για καταδολίευση, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , απάτη και κατά παράβαση του περί και παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων.

Στο μεταξύ το κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις για την διερεύνηση της υπόθεσης με την λήψη και άλλων καταθέσεων.

Τόσο ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας όσο και η Μαρία Σολομωνίδου αλλά και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για την διερευνώμενη υπόθεση.