Ο ΥΠΕΣ κάλεσε τον κοινοτάρχη Ποταμιάς να απέχει από τα καθήκοντα του

Λόγω τη σοβαρότητας  των ποινικών ερευνών  που διεξάγονται εναντίον του

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος απέστειλε σήμερα επιστολή στον Κοινοτάρχη Ποταμιάς με την οποίαν τον καλεί να απέχει από την εκτέλεση των καθηκόντων του, λόγω της σοβαρότητας των ποινικών ερευνών που διεξάγονται εναντίον του.ΧΑΣΙΚΟΣ-200x183

Στην επιστολή, η οποία στάληκε στα ΜΜΕ από το γραφείο του ΥΠΕΣ, ο κ. Χάσικος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “η σοβαρότητα, το εύρος αλλά και η άμεση διασύνδεση των εν λόγω ποινικών υποθέσεων και με υπαλλήλους του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά, ενδεχομένως, και με συμβαλλόμενα ή και συνεργαζόμενα με την Κοινότητα μέρη, επιβάλλουν, όπως ήδη διαφάνηκε, τάχιστο χειρισμό και σχετικών θεμάτων από το Κοινοτικό Συμβούλιο”.

Ο ΥΠΕΣ αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει την άποψη ότι ο Κοινοτάρχης θα πρέπει να απέχει των καθηκόντων του “και μετά τη λήξη της περιόδου κράτησης του μέχρι την πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, χωρίς, βεβαίως, να προκαταλαμβάνει κανείς το όποιο τελικό αποτέλεσμα”.

“Με τον τρόπο αυτό, θα διαφυλαχθούν καλύτερα, τόσο η αρχή της αμεροληψίας όσο και η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ποταμιάς”, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χάσικος.