Συναγερμός στις ΗΠΑ: Οι Ρώσοι κτυπούν στο ψαχνό τους τρομοκράτες στη Συρία

russiandrills_0Σε μια μυστική αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, που παραδόθηκε στον Λευκό Οίκο, προβλέπεται με βεβαιότητα ότι το Κρεμλίνο θα διατάξει στρατιωτικές δράσεις και επιθέσεις στη Συρία για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Δαμασκού να αντιμετωπίσει την προώθηση των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Κάιντα και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Τα ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αεροπορικές επιδρομές είναι 24 και όλη την προηγούμενη εβδομάδα πέταγαν κρυφά στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πιλότοι των ρωσικών μαχητικών έκλεισαν τους αναμεταδότες των αεροσκαφών τους για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, και πετούσαν σε κλειστούς σχηματισμούς συνοδεύοντας φορτηγά ρωσικά αεροσκάφη AN-124 Condor, που μετέφεραν όπλα, πυρομαχικά και άνδρες στη Συρία, χρησιμοποιώντας τους εμπορικούς αεροδιαδρόμους πάνω από το Ιράκ και το Ιράν.

Ρωσικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ντρον, πέταξαν πάνω από τα πεδία μάχης της βορειοδυτικής Συρίας, περιοχές που ο συριακός στρατός μάχεται ενάντια στην Αλ Κάιντα, ώστε να εντοπίσουν τις θέσεις των τζιχαντιστών και να βομβαρδιστούν στη συνέχεια.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σημαντική παρουσία στη βορειοδυτική Συρία, όπου υπερτερούν οι δυνάμεις του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), μιας συμμαχικής δύναμης με κορμό τους κλώνους της Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα και Αχράρ Αλ Σαμ) και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), και πολλές άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές ομάδες.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συναντήσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν τη Δευτέρα στον ΟΗΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την ολοένα αυξανόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν τη ρωσική βάση στη Λαττάκεια, 28 μαχητικά ρωσικά βρίσκονται στο αεροδρόμιο.