Σε διαθεσιμότητα η λειτουργός του ΡΙΚ Σοφία Μουαΐμη

Ογκωδέστατος φάκελος  έχει σχηματιαθεί  για την ανώτερη λειτουργό του ΡΙΚ Σοφία Μουαϊμη η οποία καταγγέλθηκε  για κατάχρηση εξουσίας  και ότι πληρωνόταν από ιδιωτική εταιρεία  για να τους γράφει σενάρια σε τηλεοπτικές σειρές.pragmata-kai-thaymata-ergazontai-eikonika-kai-chrysoplironontai-sto-rik1

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ σε χθεσινή μαραθώνια σύσκεψή του, αποφάσισε όπως θέσει σε διαθεσιμότητα τη Σοφία Μουαΐμη, ανώτερη λειτουργό προγραμμάτων τηλεόρασης, σεναριογράφο και σκηνοθέτιδα του ημικρατικού καναλιού.

Η Σοφία Μουαΐμη που βρισκόταν σε άδεια, κλήθηκε χθες εκτάκτως γύρω στις 6:00 στη συνεδρία του Δ.Σ. όπου της ανακοινώθηκε η σχετική απόφαση και της ζητήθηκε να καταθέσει τις θέσεις της επί του θέματος. Σύμφωνα πάντως με γραπτή ενημέρωση που ζήτησε και είχε από την Αστυνομία το Δ.Σ. του ΡΙΚ, οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος της ανώτερης λειτουργού χαρακτηρίζονται «σοβαρότατες» και ότι για τη διερεύνησή τους, ήδη λήφθηκαν καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν και αρκετές άλλες.

Αρχές της βδομάδας ανώτεροι υπηρεσιακοί του ΡΙΚ παρέδωσαν στους δύο ανακριτές του ΤΑΕ που χειρίζονται την υπόθεση τα στοιχεία – ντοκουμέντα που τους ζητήθηκαν, όμως ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άντης Τρυφωνίδης, τους επέδωσε και επιστολή με την οποία τους ζητούσε επίσημη ενημέρωση για το θέμα την οποία εξασφάλισε γραπτώς και με βάση αυτήν, ενημέρωσε χθες το Δ.Σ.

Σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, η Σ. Μουαΐμη ενώ είναι ανώτερη λειτουργός του Ιδρύματος, έγραφε επί πληρωμή σενάρια ( για τις τηλεοπτικές σειρές Βήματα στην Αμμο, Πέτρινο Ποτάμι  κ.α.) για ιδιωτική εταιρεία την οποία έλεγχε λόγω των καθηκόντων που της ανέθεσε το ΡΙΚ και επιπλέον επέβαλλε στην εταιρεία ευνοιοκρατική μεταχείριση άλλων συνεργατών  όπως και για τη θυγατέρα της ηθοποιό η οποία αμοιβόταν περισσότερο από τπυς άλλους ηθοποιούς. Ο πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου που οδήγησε την υπόθεση στον Γενικό Ελεγκτή, αναφέρει σε σχετική επιστολή του: «Εκ της θέσεώς της ήταν υπεύθυνη να ελέγχει την εταιρεία. Είχε την εποπτεία σειράς που παρήγαγε για λογαριασμό του ΡΙΚ. Πώς μπορούσε ταυτόχρονα να μετατρέπεται και σε υπάλληλο της συγκεκριμένης εταιρείας εισπράττοντας από αυτήν πολλές χιλιάδες ευρώ;».