Στο Κακουργιοδικείο Πάφου οι κατηγορύμενοι για το σκάνδαλο στο ΣΑΠΑ

Ορίστηκε για σήμερα στις 09:00 το πρωί η υπόθεση ΣΑΠΑ στο Κακουργιοδικείο Πάφου.CNA_M0c2a4084452844808a5db84ec62c754a

Στο στάδιο αυτό όπως ορίστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο θα εξεταστούν οι προδικαστικές ενστάσεις που υπέβαλαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Φ. Σαρίκα και Γ. Σιαηλή για την υπόθεση , με το αιτιολογικό ότι οι πελάτες τους δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στο ίδιο κατηγορητήριο.

Στο μεταξύ για την ίδια υπόθεση μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απάντησε στη τελευταία δικάσιμο ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης και περιλαμβάνεται πλέον σε κοινό κατηγορητήριο μαζί με τους Βάσο Βασιλείου και Ευστάθιο Ευσταθίου, οι όποιοι επίσης απάντησαν μη παραδοχή σε προηγούμενη δικάσιμο, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και η υπόθεση ορίστηκε και για αυτούς σε προηγούμενη δικάσιμο για σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους καθώς και αδικήματα περί νομιμοποίησης εσόδων και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Για όλους συνέχισαν να ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Την νέα σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.