Κανείς δεν εγγυάται μέλλον στις Κυπριακές Αερογραμμές!

 

Δεν αποκλείει ξαφνικό θάνατος τους ο Υπουργός Συγκοινωνιών

 

 

Στο κρισιμότερο στάδιο της ιστορίας τους βρίσκονται οι Κυπριακές Αερογραμμές, καθώς κανείς δεν είναι πια σε θέση να εγγυηθεί το μέλλον τους. Ο Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων κ. Μάριος Δημητριάδης που πριν μια βδομάδα είπε πως δεν θέλει να δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες στο προσωπικό της Εταιρείας   σήμερα σε νέα συνέντευξη του στον Τύπο δεν αποκλείει να επέλεθει και ξαφνικός θάνατος. Ολες πλέον οι ενδείξεις συνηγορούν ότι δεν υπάρχει προοπτική επιβίωσης, ενώ η αγωνία του προσωπικού βρίσκεται στο απόγειό της.   Ο ιστορικός οργανισμός που εξυπηρετεί τις αερομεταφορές της Κύπρου για 67 τώρα χρόνια έχει αφεθεί τελείως ανίσχυρος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις καθότι η οικονομική του κατάσταση παραμένει σε ζημιογόνο τροχιά, η ρευστότητα βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι οικονομικές υποχρεώσεις  του είναι πιεστικές.cyprusairways_607_455_577_324

Παράλληλα οι περιβόητες διαπραγματεύσεις με τους πολλούς μνήστήρες επενδυτές δεν φαίνεται να δημιουργούν προύποθέσεις για κατάληξη, δεδομένου ότι η Εταιρεία έχει απογυμωνθεί τελείως από περιουσιακά στοιχεία, την ίδια ώρα που οι οικονομικές της υποχρεώσεις είναι μεγάλες. Το τελικό πρόσταγμα για το αν θα κλείσουν οριστικά τα φτερά της Εταιρείας ή αν θα παραμείνει δρώσα οικονομική μονάδα αναμένεται να δοθεί από τις Βρυξέλλες,   στο μικροσκόπιο των οποίων τοποθετήθηκε η Εταιρεία εδώ και ενάμισι χρόνο. Ωστόσο με τις δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης φαίνεται να έχουν προκρίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό και ενδεχομένως να αναμένεται σε συνεννόηση με την Ε.Ε ο καταλληλότερος χρόνος για να ανακοινωθεί η απόφαση.

Τρία ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες έχουν περιπλέξει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση που δείχει ότι τα πράγματα βαίνουν προς ένα άδοξο τέλος:

  1. Η δικαίωση του αιτήματος των πιλότων της Εταιρείας από το Δικαστήριο σχετικά με τη διεκδίκηση των αποκοπών που έγινε στους μισθούς και τα ωφελήματά τους από το 2005 μέχρι σήμερα επιβαρύνει τον οργανισμό με υποχρεώσεις πολλών επιπλέον εκατομμυρίων. Ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εσωτερική διευθέτηση, (μεταξύ Πιλότων και Εταιρείας) η υποχρέωση της καταβολής αυτών των ποσών στους δικαιούχους αδυνατίζει τις υπό εξέλιξη  διαπραγματεύσεις με επενδυτές ή συνεργάτες , δεδομένου ότι αυτή την επιβάρυνση κανένας δεν θα θέλει να την αναλάβει.
  2. Οι τέσσερις υπόλοιπες Συντεχνίες πλήν της ΠΑΣΥΠΙ έχουν προειδοποιήσει ήδη με γραπτή επιστολή τους τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΚΑ και τον Υπουργό Οικονομικών να μην τύχουν οποιασδήποτε άλλης χρήσης τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση της χρονοθυρίδας του Heathrow (22 εκ. ευρώ) παρά για την κάλυψη των υποχρεώσεων της Εταιρείας έναντι του προσωπικού. Ήδη υπάρχει ανοικτή μια τεράστια τρύπα στο Ταμείο Προνοίας του υπαλληλικού προσωπικού που ανέρχεται σε 18 εκ. ευρώ. Στην επιστολή των 4 Συντεχνιών υπενθυμίζεται η τελευταία δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι τα χρήματα της χρονοθυρίδας θα χρησιμοποιηθούν για το προσωπικό. Ενδεχομένως είναι γι αυτό το λόγο που και ο Υπουργός Οικονομικών κατακρατεί σε χωριστό λογαρισμό το ποσό της χρονοθυρίδας και μέχρι τώρα δεν έχει επιτρέψει την αποδέσμευσή του, παρά τις πολύ μεγάλες και πιεστικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι ΚΑ.
  3. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων   δήλωσε προ δεκαημέρου στο Ραδιο Πρώτο ότι τα γεγονότα οδηγούν σε αναπόφευκτες καταστάσεις σε ότι αφορά το μέλλον των ΚΑ και τόνισε ότι δεν θέλει να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για το μέλλον της Εταιρείας. Στην ίδια συνέντευξη του προδιέγραψε ότι θα είναι αρνητική η απάντηση των Βρυξελλών για την χρηματοδότηση των ΚΑ και μάλιστα υποστήριξε ότι έχουμε παραβεί όλους τους κανόνες της Ε.Ε με τονη τρόπο που ενεργήσαμε.Με σημερινή του συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο ίδιος Υπουργός απαντώντας στο ερώτημα αν επέρχεται ο ξαφνικός θάνατος για την Εταιρεία είπε πως υπάρχει και αυτή η πιθανότητα!Αφού προεξόφλησε ότι εμείς ως κράτος δεν μπορούμε να βάλουμε άλλα χρήματα, τόνισε ότι με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας , εάν δεν βρεθεί επενδυτής ακόμη και στην περίπτωση που η απάντηση της Ε.Ε. είναι θετική, εκτιμά ότι οι ΚΑ δεν θα είναι βιώσιμες. Πάντως σχετικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτές ο Υπουργός Συγκοινωνιών ήταν επίσης αρκούντως εύγλωττος : Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον , αυτό είναι αλήθεια, Να μην φανταστούμε όμως   ότι όλοι θέλουν να αγοράσουν τις ΚΑ, είπε χαρακτηριστικά.

Οπως έχουν τροχοδρομηθεί τα πράγματα φαίνεται πως   οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον θα είναι δραματικές.