Λουκέτο στο Τμήμα Αλιείας λίγω διαφορών για το ενοίκιο

Λουκέτο από το πρωί μπήκε στο Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, λόγω διαφορών του ιδιοκτήτη του κτιρίου με την Κυβέρνηση, για το θέμα του ενοικίου.

Êëåéóôü áðü ôï ðñùß åßíáé ôï ÔìÞìá Áëéåßáò êáé ÈáëÜóóéùí Åñåõíþí ëüãù äéáöïñþí ôïõ éäéïêôÞôç ôïõ êôéñßïõ ìå ôçí ÊõâÝñíçóç ãéá ôï èÝìá ôïõ åíïéêßïõ. Ïé õðÜëëçëïé ðñïóÞëèáí íùñßò ôï ðñùß óôéò åñãáóßåò ôïõò, ùóôüóï äåí ìðüñåóáí íá åéóÝëèïõí åíôüò ôïõ êôéñßïõ, áöïý ï éäéïêôÞôçò ôïðïèÝôçóå ëïõêÝôá óôéò åéóüäïõò êáé ÷Üëáóå ôçí ôóéìåíôÝíéá åßóïäï ãéá íá ìçí ìðïñÝóïõí íá åéóÝëèïõí ïýôå êáé ï÷Þìáôá óôï êôßñéï, Ëåõêùóßá 21 Óåðôåìâñßïõ 2015. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Οι υπάλληλοι προσήλθαν νωρίς το πρωί στις εργασίες τους, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου, αφού ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε λουκέτα στις καγκελόπορτες της εισόδου, ενώ χάλασε και την τσιμεντένια είσοδο, για να μην μπορέσουν να εισέλθουν ή να εξέλθουν ούτε και οχήματα στον περίβολο του κτηρίου.

Το Τμήμα Αλιείας στεγάστηκε το 2007 στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κτίριο, έναντι του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο.

Πριν δύο χρόνια, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, το ενοίκιο μειώθηκε στις 80 χιλιάδες ευρώ, αλλά με την ανανέωση του νέου συμβολαίου, η οποία εκκρεμεί, ο ιδιοκτήτης ζήτησε όπως το ενοίκιο επανέλθει στο αρχικό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου Αντωνάκη Λοΐζου και του Αναπληρωτή Διευθυντή Γιάννου Κυριάκου και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, Ολυμπίας Στυλιανού, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, με τον ιδιοκτήτη να μην έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής στους υπαλλήλους την είσοδο τους στο κτήριο.

Σε δηλώσεις της, μετά από τη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη, η κ. Στυλιανού είπε ότι συζήτησαν το θέμα σε καλό κλίμα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως υπήρχαν κάποιες παρεξηγήσεις σε ό,τι αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

“Συζητήσαμε κάποιους τρόπους επίλυσης του προβλήματος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα”, είπε η κ. Στυλιανού.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα καταβάλει τελικά το ενοίκιο, που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, η κ. Στυλιανού είπε πως το ενοίκιο όπως είναι γνωστό έχει εγκριθεί από τον κεντρικό φορέα, για να προσθέσει πως στο μεταξύ υπάρχουν κάποιες διαφωνίες σε κάποιους άλλους όρους του συμβολαίου και είναι εκεί που επικεντρωνόμαστε.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου στο συγκεκριμένο κτίριο, η κ. Στυλιανού είπε: “Δεν αποφάσισε να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου. Το συμβόλαιο είχε λήξει και συζητούσαμε για νέο συμβόλαιο”.

Σημείωσε ακόμα πως πολύ σύντομα θα αποφασιστεί από τον ιδιοκτήτη πότε θα εισέλθουν οι εργαζόμενοι στο κτίριο, συμπληρώνοντας πως η απάντηση του αναμένεται να τους δοθεί εντός της ημέρας.

Αναφορικά με το αν θα καταγγελθεί ο ιδιοκτήτης, η κ. Στυλιανού είπε ότι δεν θέλει να αναφερθεί επί του παρόντος στο ζήτημα.

Εξάλλου, το πρωί η Αστυνομία επισκέφθηκε το χώρο, όπου παρέμεινε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε για να πάρει οδηγίες.