Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής σε ψηφιακή μορφή η λίστα Λαγκάρντ

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου βρίσκεται η λίστα Λαγκάρντ.

Τη λίστα παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, μαζί με τον Έφορο Φορολογίας Γιαννάκη Λαζάρου.120914211011_1329

Ο κ. Ομήρου κατά την παραλαβή του φακέλου με το cd, ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στο αίτημα της Βουλής να κατατεθεί αυτή η λίστα στο γραφείο του. “Όπως εξήγησα και στην επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί αμφισβήτηση ότι θα υπάρξει νομότυπος έλεγχος από τον κατά νόμο υπεύθυνο που είναι ο προϊστάμενος του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, δυνάμει του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας”, είπε.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε ωστόσο ότι η Βουλή ζήτησε τη λίστα για σκοπούς πρόσθετης διασφάλισης ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλοίωση ή αφαίρεση οποιουδήποτε από αυτή, δεδομένου, όπως είπε γεγονότων που συνέβησαν σε άλλες χώρες όπου υπήρξε κατάθεση αυτών των καταλόγων αλλά και για να ενισχυθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης μέσα στο λαό.

Αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης, όπως τόνισε ο κ. Ομήρου, είναι τόσο αναγκαίο σήμερα που το πολιτικό σύστημα περνά κρίση.

Τέλος, ευχαρίστησε την εκτελεστική εξουσία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απόφαση να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παραδίδοντας το φάκελο, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι παραδίδει τη λίστα Λαγκαρντ, την οποία εξασφάλισε ο έφορος φορολογίας από γαλλικές αρχές μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας που έχουμε με τις γαλλικές αρχές για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και της κοινοτικής οδηγίας για προστασία των προσωπικών δεδομένων.