Επίθεση Ασσαντ προς Ε.Ε.:Μην στηρίζετε τους τρομοκράτες

Ο Σύρος πρόεδρος Μ.Άσαντ κατήγγειλε σήμερα πως η Ευρώπη στηρίζει τους τρομοκράτες και δεν φροντίζει τους πολίτες της χώρας.asant large_20

«Δεν είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ή δεν τους αγκαλιάζει σαν πρόσφυγες, είναι ότι δεν ασχολείται με το ζήτημα. Αν ανησυχείτε για αυτούς, τότε σταματήστε να στηρίζετε τους τρομοκράτες. Αυτό σκεφτόμαστε σχετικά με την κρίση. Αυτή είναι η καρδιά του ζητήματος των προσφύγων», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο Άσαντ πρόσθεσε πως οι Σύροι αυτό που επιθυμούν είναι σταθερότητα και ασφάλεια.

«Αν ρωτήσουμε έναν οποιονδήποτε Σύρο σήμερα σχετικά με τι επιθυμεί, το πρώτο πράγμα που θα έλεγε είναι: “Θέλουμε ασφάλεια και σιγουριά για κάθε άνθρωπο και καθεμία οικογένεια”», είπε ο Σύρος πρόεδρος συμπληρώνοντας πως είτε εντός, είτε εκτός κυβέρνησης όλοι πρέπει να ενωθούμε και να δούμε τι θέλουν οι πολίτες της χώρας.

«Θα ήθελα να καλέσω όλες τις δυνάμεις να ενωθούν ενάντια στην τρομοκρατία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι, τους οποίους εμείς οι Σύροι επιθυμούμε μέσω διαλόγου και πολιτικής δράσης», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Επισήμανε δε, ότι ο διάλογος είναι πιθανός μόνο όταν η τρομοκρατία ηττηθεί στην Συρία, εξηγώντας πως «είναι αδύνατο να γίνει το οτιδήποτε όταν κόσμος σκοτώνεται, η αιματοχυσία δεν τελειώνει και ο κόσμος νιώθει ανασφαλής».