Με κατάθεση του πατέρα Φύσσα συνεχίσθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την ανάγνωση του βαρύτατου κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα έδρας συνεχίσθηκε χθες η δίκη για την παράνομη δράση της Χρυσης Αυγής, στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και απουσία για ακόμη μία φορά, όλων των κατηγορουμένων βουλευτών της.

Äßêç ôçò "×ñýóçò ÁõãÞò" óôçí äéêáóôéêÞ áßèïõóá ôùí öõëáêþí Êïñõäáëëïý áðü ôï ÔñéìåëÝò Åöåôåßï ÊáêïõñãçìÜôùí ôçò ÁèÞíáò, ôï ïðïßï óõíåäñéÜæåé óôçí åéäéêÜ äéáìïñöùìÝíç áßèïõóá ôùí ãõíáéêåßùí öõëáêþí Êïñõäáëëïý ôçí ÄåõôÝñá 14 Óåðôåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

)

Στο ενδεχόμενο  να κληθεί στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας του δολοφονηθέντος, από «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ούτε οι «αποστασιοποιηθέντες» Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, όπως έχουν κάνει σε αρκετές προηγούμενες συνεδριασεις.

Η  διασικασία προχώρησε στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που αριθμεί εκατοντάδες σελίδες, αφού νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε μόνο για την ένσταση του κατηγορουμένου Διονύση Λιακόπουλου -καταδικασμένου για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν- ο οποίος ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του.

Η πολιτική αγωγή, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος, πρότεινε στο δικαστήριο να θεωρηθεί αναγνωστέο το κατηγορητήριο, ώστε να μπορέσει να καταθέσει ο κ. Τάκης Φύσσας, ο οποίος βρίσκεται, όπως και η σύζυγός του και μητέρα του Παύλου Φύσσα, στη δικαστική αίθουσα σε κάθε συνεδρίαση. Ωστόσο, η πρόταση των εκπροσώπων των θυμάτων δεν βρήκε σύμφωνη την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να υποβάλουν ένσταση, επικαλούμενοι τη συνθήκη του Παλέρμου, με σκεπτικό πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης διότι δεν έχει προκύψει οικονομικό όφελος στην υπόθεση. Μαλιστα, η ένσταση διατυπώθηκε μεμονωμένα από κατηγορούμενο και συνήγοροι άλλων κατηγορουμενων ανέφεραν πως προτίθενται να διατύπωσουν ενιαία την ένσταση στην επόμενη συνεδρίαση.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε πως «δεν τίθεται θέμα ένστασης», «καθώς το θέμα που θίγεται αφορά την ουσία της υπόθεσης».