Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Μειώθηκαν κατα 30% τα ωφελήματα συνταξιούχων επι διακυβέρνησης Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε πάμπολλες υποσχέσεις προεκλογικά, σε σχέση με το Κυπριακό, ωστόσο οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά βρίσκονται στη κατεύθυνση των υποσχέσεών του, δήλωσε  χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.imageweb (1)

Μιλώντας από το βήμα του 21ου φεστιβάλ της Ενωσης Κυπρίων Συνταξιούχων, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε πως «έχει παρέλθει ενάμιση χρόνος από τότε που ο κ. Αναστασιάδης είναι στην εξουσία και αντί να σμικρυνθεί το χάσμα στις θέσεις των δυο κοινοτήτων και να έρθουμε πιο κοντά στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού, δυστυχώς το χάσμα διευρύνεται και η λύση απομακρύνεται».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως την ίδια στιγμή η τουρκική αδιαλλαξία εκτρέφεται και η Τουρκία γίνεται πολύ πιο επιθετική .Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιστρέψει σε ότι αφορά στο Κυπριακό στο σημείο όπου είχαν τερματίσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ , να δείξει συνέπεια σε αρχές και ευελιξία στην τακτική, και να αγωνιστεί για λύση η οποία θα ικανοποιεί τα οράματα και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

«Για μια τέτοια λύση», συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «ως ΑΚΕΛ θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων, για να διακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων , για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των νεκρών του 1974, αλλά και προηγουμένως, που υπερασπίστηκαν την πατρίδα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σημείωσε πως «σήμερα η κυπριακή κοινωνία διέρχεται πολύ δύσκολες στιγμές, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σθένος, αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα».

«Η κυπριακή κοινωνία», πρόσθεσε, «τις τελευταίες δεκαετίες κλονίζεται από τη δίνη σκανδάλων διαφθοράς και διαπλοκής, και αν υπάρχει μια πολιτική δύναμη σε αυτό τον τόπο που πρέπει με αποφασιστικότητα, με συνέπεια, με διαφάνεια να αγωνιστεί για να αποκατασταθούν αξίες και ιδανικά τα οποία πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της κυπριακής κοινωνίας αυτή είναι το ΑΚΕΛ».

Αναφερόμενος στα θέματα των συνταξιούχων, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προεκλογικά είχε δώσει πολλές υποσχέσεις τις οποίες, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, αθέτησε. Συγκεκριμένα ο κ. Κυπριανού είπε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συντρώγοντας με συνταξιούχους έδωσε μια συγκεκριμένη υπόσχεση, ότι όταν θα αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας θα αναλάμβανε να επιστρέψει όλα όσα είχε αφαιρέσει η κυβέρνηση Χριστόφια, μια δέσμευση στην οποία όπως και στις υπόλοιπές του δεν στάθηκε συνεπής», όπως σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως οι μειώσεις που είχαν στα ωφελήματα τους ανήλθαν στο 30% από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης. Αυτό δείχνει, σημείωσε, «το πόσο συνεπής είναι σε εκείνα τα οποία
υπόσχεται προεκλογικά. Άλλος άνθρωπος προεκλογικά, και εντελώς διαφορετικός μετεκλογικά», είπε.

Σε ότι αφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ τόνισε πως η κυβέρνηση το παρουσίαζε ως την κοινωνική πολιτική, η οποία θα συνέβαλλε στο να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.Αποδείχθηκε, συνέχισε, «όπως ακριβώς το προβλέψαμα , όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη μέρα, ότι επρόκειτο για ακόμα ένα πυροτέχνημα, το οποίο όταν θα εμφανιζόταν σε όλες του τις διαστάσεις έναντι του κόσμου θα αποδεικνυόταν η γύμνια του και το αντιλαϊκό του περιεχόμενο».

Σιγά – σιγά, είπε ο κ. Κυπριανού, «ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι είναι μια πολιτική αντιλαϊκή , μια πολιτική η οποία στοχεύει νααφαιρέσει από τους συνταξιούχους δικαιώματα που απολάμβαναν προηγουμένως».