Σε επιφυλακή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου λόγω χαμηλής ορατότητας απο τη σκόνη

Η πυκνή σκόνη που εξακολουθεί να υπάρχει στην ατμόσφαιρα είχε ως αποτέλεσμα μέχρι τις 2 το μεσημέρι να επηρεαστούν συνολικά 24 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι αρχές των αεροδρομίων της Κύπρου, καθώς στο αεροδρόμιο Λάρνακας παραμένει αμετάβλητη η κατάσταση αναφορικά με το χαμηλό όριο ορατότητας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής «τα όρια ορατότητας στη περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας παραμένουν αμετάβλητα. Γύρω στις οκτώ το βράδυ τα όρια ορατότητας όσον αφορά την προσέγγιση του διαύλου προσγείωσης από τα αεροσκάφη, ήταν γύρω στα χίλια μέτρα για το αεροδρόμιο Λάρνακας και στα δύο χιλιάδες μέτρα για το αεροδρόμιο της Πάφου».

Εξήγησε ότι «ενώ το απόγευμα οι μετρήσεις για τα όρια ορατότητας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ανέρχονταν στα 1300 μέτρα, νωρίς το βράδυ υπήρξε μια μικρή μεταβολή προς το αρνητικό με το όριο ορατότητας να κατεβαίνει στα χίλια μέτρα».

Ανέφερε ωστόσο ότι «δεδομένης της πιθανότητας επανάληψης του φαινομένου της σκόνης, οι Αρχές των αεροδρομίων της χώρας, παραμένουν σε αυξημένο βαθμό επιφυλακής, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις αερογραμμές».

Ο κ. Ασπρής κάλεσε το επιβατικό κοινό «όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές, σε περίπτωση που παρατηρηθεί η συνέχιση του φαινομένου τις επόμενες μέρες, ούτως ώστε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με τις πιθανές αλλαγές στις ώρες εκτέλεσης των πτήσεων».