Νέες απώλειες Τούρκων σε ενέδρα του ΡΚΚ

epa04918717 Kurdish people search for Turkish soldiers' bodies inside a destroyed army vehicle near Daglica District, in Hakkari city, southeast Turkey, 07 September 2015. The Turkish army said on 07 September that 16 soldiers were killed and six wounded in an attack by Kurdish militants, local media reported. The army bombed 13 targets belonging to the banned Kurdistan Workers' Party (PKK), in retaliation for the attack on 06 September in the south-eastern village of Daglica. EPA/DICLE NEWS AGENCY TURKEY OUT

 

Νέα ενέδρα έστησε το ΡΚΚ αυτή τη φορά εναντίον λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς στην πόλη Ίγντιρ της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 και να τραυματιστεί ένας.

Οι άντρες του ΡΚΚ πυροδότησαν νωρίς το πρωί εκρηκτικό μηχανισμό στο δρόμο όπου περνούσε το λεωφορείο, μεταφέροντας τους αστυνομικούς.

Μετά την επίθεση ξεκίνησε μάχη μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού στρατού.

Στο μεταξύ, μεγάλη αεροπορική επιχείριση εναντίον του ΡΚΚ πραγματοποίησε η Τουρκία στο βόρειο Ιράκ με τη συμμετοχή 53 μαχητικών F16 και F4 έπειτα από την επίθεση στο Χακάρι όπου έχασαν τη ζωή τους 16 Τούρκοι στρατιώτες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 23.00 το βράδυ και συνεχίστηκε μέχρι τις 5.00 το πρωί. Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, χτυπήθηκαν 20 στόχοι και σκοτώθηκαν περί τα 35-40 μέλη του ΡΚΚ. Έπειτα από την επίθεση στο Χακκάρι δύο ομάδες των 20-25 ατόμων είχαν διαφύγει προς τα σύνορα με το Ιράκ

Ως “πρόβα για εμφύλιο πόλεμο” χαρακτήρισε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Φιγκέν Γιουκσέκνταγ τις επιθέσεις ομάδων πολιτών εναντίον του κόμματός της σε 128 σημεία έπειτα από τη χθεσινή επίθεση στο Χακκάρι στην οποία σκοτώθηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες.

“Είμαστε απέναντι σε μια επιχείριση μιας πολιτικής δομής, η οποία έχασε την εξουσία και θέλει να πάρει εκδίκηση από όλη την κοινότητα της Τουρκίας”, είπε η συμπρόεδρος του HDP σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Η Γιουκσέκνταγ είπε ότι χθες έγιναν ταυτόχρονα και οργανωμένα 128 επιθέσεις εναντίον κτιρίων του κόμματός της, ενώ ένας Κούρδος στην Κωνσταντινούπολη δολοφονήθηκε επειδή μιλούσε κουρδικά στο τηλέφωνο. Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις σε κτίρια του κόμματος έγιναν `υπό την εποπτεία` της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι αποτελούν μέρος μιας πολιτικής επίθεσης.

“Εμείς όπως και χθες έτσι και σήμερα είμαστε έτοιμοι και για εκλογές και για αντίσταση”, είπε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος.