Ισπανία: 6 νεκροί σε ράλι-2 έγκυες μεταξύ των θυμάτων

AppleMark

Τραγωδία με 6 νεκρούς και 16 τραυματίες εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ράλι Κορούνια, στην βορειοδυτική επαρχία της Γαλικίας στην Ισπανία, όταν ένα από τα αυτοκίνητα που έπαιρνε μέρος στον αγώνα, ξέφυγε σε μια στροφή από την πορεία του και έπεσε πάνω σε μια ομάδα περίπου 20 θεατών. Στο σημείο επικράτησε πανικός.

Οι νεκροί είναι δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες εκ των οποίων οι δύο έγκυες. Έξι από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Ακόμη μια τραγική πτυχή είναι ότι μια από τις δυο έγκυες γυναίκες που έχασαν την ζωή τους, η Ana Cayazzo ήταν ετοιμόγεννη και σκοτώθηκε ακαριαία μαζί με τον σύντροφό της Miguel Caridad ο οποίος, ως οπαδός της ταχύτητας, φέρεται να ήταν εκείνος που την έπεισε να παρακολουθήσουν τον αγώνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror.

Ο οδηγός που έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο, φέρεται να κατάγεται από το Καράλ, το δήμο δηλαδή που σημειώθηκε το τρομακτικό ατύχημα. Τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι το όνομά του είναι Sergio Tabeayo Sande (Tisi), ενώ του συνοδηγού του, Luis Miguel Prado Santos. Οι δυο άνδρες δεν φέρεται να είναι μεταξύ των θυμάτων.
Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος.