8ήμερη κράτηση στον φερόμενο μητροκτόνο

Νεαρός από το Ιράκ, Κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 21 χρόνων σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο τη μητέρα του ηλικίας 46 χρόνων στο αυτοκίνητο της οικογένειας, εκατό περίπου μέτρα από το σπίτι τους που βρίσκεται εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης στο νεαρό από το Ιράκ, Κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 21 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας των Βάσεων για διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της μητέρας του ηλικίας 46 χρόνων που σημειώθηκε το Σάββατο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Υπαστυνόμος Μάρκος Πέτρου, Υπεύθυνος του ΤΑΕ των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ο νεαρός παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο αφού, παρά την επιμονή του Δικαστή να του παρασχεθεί νομική αρωγή, ο 21χρονος δεν αποδέχθηκε τον διορισμό συνηγόρου υπεράσπισης.

Ο 21χρονος στην ανάκριση που έδωσε στην Αστυνομία, αρνήθηκε ότι σκότωσε ο ίδιος τη μητέρα του και ανέφερε ότι έτυχε να βρεθεί στο σημείο όταν σκότωσαν τη μητέρα του και πως έφυγε από τη σκηνή αμέσως μετά το συμβάν γιατί είχε υποστεί σοκ .

Αναφορικά με το μεγάλο μαχαίρι που εντοπίστηκε πάνω του όταν συνελήφθη από την Αστυνομία χθες αργά το απόγευμα στην Ορμήδεια, ο νεαρός είπε πως ήταν δικό του και πως το κουβαλούσε πάντοτε μαζί του. Σημειώνεται ότι τόσο στο μαχαίρι που κρατούσε όσο και στα ρούχα του νεαρού η Αστυνομία είχε εντοπίσει αίμα.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία διαπίστωσε ίχνη στραγγαλισμού και πολλαπλά μαχαιρώματα από πολύ κοφτερό μαχαίρι, το οποίο είχε φτάσει μέχρι την αναπνευστική οδό.

Η διαδικασία προσωποκράτησης διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τον ύποπτο να είναι περιορισμένος σε ειδικό κλειστό με γυαλιά διαχωριστικό χώρο.

Ο νεαρός δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για οκταήμερη κράτηση του.

Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη γυναίκα, μητέρα πέντε συνολικά παιδιών, εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή από την Αστυνομία, αιμόφυρτη στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητο της οικογένειας, εκατό περίπου μέτρα από το σπίτι τους, που βρίσκεται στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Στη σκηνή διενεργήθηκε αυτοψία από παθολογοανατόμο, η οποία διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε αριθμό τραυμάτων κυρίως στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια, τα οποία είχαν προκληθεί από αιχμηρό όργανο.

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας εξασφάλισε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία στην υπόθεση θανάτου της 46χρονης γυναίκας, εμπλέκεται ο γιος της ηλικίας 21 ετών.

Ο νεαρός μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε και η Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας σε συνεργασία με τις αρχές της Δημοκρατίας, στην οποία δόθηκε περιγραφή και φωτογραφία του, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό προς εντοπισμό του.

Τελικά ο νεαρός εντοπίστηκε λίγο μετά τις 7.30 χθες το βράδυ στο Β Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας όπου κρυβόταν και συνελήφθη από την Αστυνομία των Βάσεων χωρίς να προβάλει αντίσταση έχοντας μάλιστα στην κατοχή του ένα μεγάλο μαχαίρι.

Σήμερα ο νεαρός οδηγήθηκε στις πέντε το απόγευμα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου των Βάσεων Δεκέλειας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)