Το ΑΚΕΛ καλεί σε συστράτευση για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων

det_Cyta_423_03Σε συστράτευση των εργαζομένων και του λαού γενικότερα καλεί το ΑΚΕΛ για να αποτραπούν οι  μεθοδεύσεις της κυβέρνησης κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι «Χωρίς κανένα κοινωνικό και πολιτικό διάλογο και χωρίς να δείχνει καμιά διάθεση να συζητήσει έστω εναλλακτικές επιλογές για αποφυγή των ιδιωτικοποιήσεων, εδώ και δυόμιση χρόνια η κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη συνεχίζει και κορυφώνει τις μεθοδεύσεις της για ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.
Ενώ οι νυν κυβερνώντες και ο ΔΗΣΥ σκίζουν τα ιμάτια τους για κάθε σεντ κρατικής χρηματοδότησης σε οργανισμούς του δημοσίου των οποίων η λειτουργία εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τους καταναλωτές, την ίδια στιγμή δεν έχουν καθόλου αναστολές να φορτώνουν στις πλάτες των πολιτών δεκάδες εκατομμύρια, με στόχο να παραδώσουν τον εθνικό μας πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα, με αυξημένες δυνατότητες επιπρόσθετης κερδοφορίας.
Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να τερματιστεί ο νεοφιλελεύθερος παραλογισμός των ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος στρέφεται κατά των φορολογουμένων, των καταναλωτών, των εργαζομένων και της οικονομίας εν γένει.
Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε συστράτευση ώστε να αντιμετωπιστούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα, ότι τούτη τη φορά, κανένα κόμμα δεν θα ενεργήσει ως ουρά των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη.