Αναβλήθηκε για τις 26 Αυγούστου η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της CYTA

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους των συντεχνιών της Cyta είχε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στους οποίους εξέφρασε την προθυμία για συνάντηση μαζί τους, σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά την Αρχή. Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναβλήθηκε για την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ώστε να δοθεί χρόνος στον διάλογο.det_Cyta_423_03

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΑΣΕΤ-Cyta (ΟΜΕ-Cyta), ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ)-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ (ΟΜΕ-Cyta), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα που του απηύθυναν οι συντεχνίες με επιστολή τους την περασμένη Παρασκευή, 14 Αυγούστου, είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους τους, κατά την οποία τους εξέφρασε την προθυμία του για συνάντηση του μαζί τους.

Παράλληλα, τους ενημέρωσε ότι για το σκοπό αυτό αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο του Νομοσχεδίου με τίτλο «ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟ» κατά μία εβδομάδα, την Τετάρτη 26 Αυγούστου αντί για τις 19 Αυγούστου, ώστε να δοθεί χρόνος στον διάλογο.

«Χαιρετίζουμε τη θετική στάση του Προέδρου και προσβλέπουμε σε μια καρποφόρα συνάντηση μαζί του. Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να επεξηγήσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις μας, οι οποίες βελτιώνουν την Πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής, όχι μόνο προς όφελος των εργαζομένων αλλά προς όφελος της οικονομίας του τόπου γενικότερα» καταλήγει η ανακοίνωση των συντεχνιών.