Συντρίμμια του Boeing 777 και στις Μαλβίδες

Συντρίμμια αεροσκάφους, τα οποία ίσως ανήκουν στο Boeing της πτήσης MH370, εκτιμάται ότι βρέθηκαν σε ένα μικρό νησάκι στις Μαλδίβες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι, ένας εκ των οποίων «ανέβασε» στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν κομμάτια από το χαμένο αεροσκάφος.newego_LARGE_t_1101_54546267_type12713

Τα κομμάτια που φέρεται ν΄ ανήκουν στη μοιρία πτήση ΜΗ370, ξεβράστηκαν στο νησάκι Noonu Atoll και όπως δήλωσε ο κάτοικος αυτός σε τοπική εφημερίδα, βρέθηκαν εκεί στις 31 Μαΐου.
Παράλληλα, ντόπιοι ανέφεραν ότι είχαν δει ένα αεροπλάνο να πετάει «πολύ χαμηλά» την ημέρα που εξαφανίστηκε το Boeing.
Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, ένα μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε έχει εκπληκτική ομοιότητα με το κομμάτι που ξεβράστηκε στη νήσο Ρεϊνιόν τον Ιούλιο.
Τα δύο νησιά πάνως χωρίζει απόσταση 2.000 μιλιών, ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό τα συντρίμμια που βρέθηκαν στις Μαλδίβες να ανήκουν στο Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει πλέον τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί στις Μαλδίβες για περαιτέρω ανάλυση, ενώ υπάρχουν αναφορές για εντοπισμό και άλλων κομματιών σε ένα άλλο κοντινό νησάκι.

Πάντως, λίγες ημέρες αφότου οι μαλαισιανές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό ωκεανό ανήκει στη μοιραία πτήσης MH370, οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος συνεχίζονται με τα ειδικά συνεργεία να αναζητούν νέα συντρίμμια στην περιοχή.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή της από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.