H Ρωσία καταγγέλλει γνωστή γαλλική αλυσίδα υπεραγορών για λανθασμένες σημάνσεις

Η ρυθμιστική αρχή ασφαλείας τροφίμων της Ρωσίας κατήγγειλε τη γνωστή αλυσίδα υπεραγορών της Γαλλίας “Auchan” για πώληση βοδινού και χοιρινού κιμά που περιείχε κρέας από πρόβατα και κοτόπουλα.

Οπως ανακοίνωσε η Μόσχα, δείγματα του κιμά ελέγχθηκαν σε χημείο και βρέθηκε ότι περιέχουν ίχνη κρέατος από πρόβατα και κοτόπουλα. Πρόσφατα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σε χοιρινό κιμά είχαν εντοπιστεί ίχνη αλογίσιου κρέατος, ωστόσο η ανακοίνωση αυτή δεν επαναλήφθηκε σήμερα.auchan-pitesti

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα προϊόντα αυτά έχουν λανθασμένες σημάνσεις και τίθεται θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών και αισχροκέρδειας, καθώς το κρέας του κοτόπουλου είναι πολύ πιο φθηνό από το βοδινό και το χοιρινό.

Η επικεφαλής της αλυσίδας των υπεραγορών στη Ρωσία Μαρία Κουρνόσοβα είπε ότι γίνονται εσωτερικοί έλεγχοι για να επαληθευθούν τα πορίσματα της αρχής ασφάλειας τροφίμων.

Οι έλεγχοι στις υπεραγορές έγιναν αφού τον τελευταίο καιρό είχαν αυξηθεί τα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Ρωσίας για την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων που πωλούνται εκεί. Δημοσιεύματα έφεραν τις υπεραγορές να αλλοιώνουν τις ημερομηνίες λήξης διαφόρων τροφίμων σε κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος σε αποθήκες διανομής στην περιοχή της Μόσχας.

Η αλυσίδα “Auchan” δραστηριοποιείται στη ρωσική αγορά από το 2002 με 88 καταστήματα σε όλη τη χώρα.