ΑΚΕΛ: «Όταν το ψέμα συναντά τη φαιδρότητα…»

 

Με εντονο ύφος απάντησε το ΑΚΕΛ στις φαιδρότητες που ανέφερε σε πρωϊνή ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ ότι δήθεν επί προηγούμενης κυβέρνησης ετοιμάζετο η έξοδος από το ευρώ.Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει:kourema_35_0

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΔΗΣΥ εναντίον του ΑΚΕΛ, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος», αποτελούν μνημείο φαιδρότητας.
Φαιδρότητα 1η:
Ένα κόμμα που θέλει να λέγεται σοβαρό, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι η «Πολιτική πρόταση για έξοδο από το Μνημόνιο», δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στον κυπριακό λαό, τη στιγμή που το ΑΚΕΛ:
• απέστειλε την πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα κόμματα
• την έδωσε στη δημοσιότητα σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Γ.Γ. του Κόμματος, στις 14 Μαΐου 2013
• ενημέρωσε σχετικά το Εθνικό Συμβούλιο στη σύνοδό του για την οικονομία, στις 15 Μαΐου 2013
• εκτύπωσε την πρότασή του και τη διένειμε σε χιλιάδες σπίτια
• πραγματοποίησε δημόσιες ανοικτές συζητήσεις για ενημέρωση
• η «μυστική» πρόταση βρίσκεται εδώ και καιρό αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Κόμματος.
Φαιδρότητα 2η:
Γελά και το παρδαλό κατσίκι όταν ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να ταυτίσει τους εκβιασμούς του Σόιμπλε σε βάρος της Ελλάδας, με την πρόταση του ΑΚΕΛ. Αν το ΑΚΕΛ συναντούσε στις θέσεις του τον Σόιμπλε, είμαστε βέβαιοι ότι ο ΔΗΣΥ θα χειροκροτούσε με ενθουσιασμό. Οι πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει ο Σόιμπλε είναι το πολιτικό μανιφέστο του ΔΗΣΥ. Άλλωστε, ΔΗΣΥ και Σόιμπλε ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό-πολιτικό στρατόπεδο.
Φαιδρότητα 3η:
Οι αναφορές ότι η κυβέρνηση Χριστόφια έκανε τη σχετική μελέτη το 2012 και ότι ο κ. Λαπαβίτσας ήταν σύμβουλός της στα θέματα οικονομίας, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Κι όμως ο ΔΗΣΥ ασμένως υιοθέτησε το σχετικό δημοσίευμα. Οποία σοβαρότης!» καταλ’ηγει το ΑΚΕΛ.