Ο Μεϊμαράκης νέος πρόεδρος της Ν.Δ.

Με ημερομηνία λήξης … την Ανοιξη του 2016

Ομόφωνα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔημοκρατίας  ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων του κόμματος για την ηγεσία στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στην ομιλία του είπε  πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους 6 μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα.meimarakis-2-thumb-small

Η απόφαση για την εκλογή (ή καλύτερα  το διορισμό) του Β.Μεϊμεράκηέχει ημερομηνία λήξης  την Ανοιξη του 2016 έγινε με ανάταση χειρός.

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσδιόρισε ότι η ΝΔ θα κινηθεί στο μεσαίο χώρο, έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην ενότητα ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «μέσα σε έξι μήνες κατέστρεψε τη χώρα».
Η ανακοίνωση της εκλογής

«Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι έξι μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά – ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στο ακροατήριο – επισημαίνοντας ότι η χώρα έβγαινε πριν τις εκλογές από τα μνημόνια και την κρίση.
Η ομιλία Μεϊμαράκη

«Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης και φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου» πρόσθεσε.
Οι χειραψίες με τους πρώην πρωθυπουργούς

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών υποστήριξε: «Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και προσδιόρισε και πάλι το πολιτικό στίγμα του κόμματος. «Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο, του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων. Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να συνδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί». «Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται» κατέληξε.