Αυστηρό μήνυμα Tσίπρα στην Αριστερή πλατφόρμα

«Να μην κρύβονται πίσω από την υπογραφή μου!» 
Αυστηρότατο εσωκομματικό μήνυμα προς την Αριστερή Πλατφόρμα απευθύνει το Μαξίμου που σηκώνει πλέον το γάντι της αντιπαράθεσης με τους διαφωνούντες της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε:newego_LARGE_t_1101_54537461_type12713
«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.
Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής».
O κ. Τσίπρας «υπενθύμισε» ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού που όμως μας «κρατά ζωντανούς» ενώ κατά τις ίδιες πηγές, ανέφερε ότι η επόμενη μέρα της συμφωνίας επιτάσσει εκτός από απολογισμό τη χάραξη «συλλογικά» της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.
Στον διάλογο που είχε με συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός προοικονόμησε μάλιστα και σημαντικές εσωκομματικές διεργασίες για τον Σεπτέμβριο.
«Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του» ώστε «συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.