Ακρωτήρι:Αποκολλήθηκαν δύο πύραυλοι κατα την προσγείωση αεροσκάφους

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου μετά την αποκόλληση δυο πυραύλων κατά την προσγείωση πολεμικού αεροσκάφους Tornado, οι οποίοι κατέληξαν στο δίαυλο, χωρίς ευτυχώς να εκραγούν.Οι δυο πύραυλοι αέρος-εδάφους Brimstone αποκολλήθηκαν κατά την προσγείωση μαχητικού Tornado και κατέληξαν στο δίαυλο του στρατιωτικού αεροδρομίου.ÁÅÑÏÐÏÑÉÊÇ ÂÁÓÇ ÁÊÑÙÔÇÑÉÏÕ ÌÁ×ÇÔÉÊÁ

Οι πύραυλοι δεν εξερράγησαν και η σκηνή αποκλείστηκε σε μια προσπάθεια μετακίνησης τους από ειδικούς. Οι Βρετανικές Βάσεις με ανακοίνωση τους  το απόγευμα ανακοίνωσαν πως οι πύραυλοι έχουν μετακινηθεί σε ασφαλή σημείο και η ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς πιθανόν να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάλεσαν το κοινό των γύρω κοινοτήτων να μην ανησυχήσει από τον αναμενόμενο θόρυβο της έκρηξης.

Ο εκπρόσωπος των Βάσεων ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες προς δημοσίευση και ότι θα διενεργηθούν έρευνες για διαπίστωση των αιτιών του ατυχήματος.

Πάντως μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στις γύρω κοινότητες ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για κάθε ενδεχόμενο.