Ελλάδα: Μετά την ψηφοφορία ευρύς ανασχηματισμός

Ξεκίνησε η συζήτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο  για την  ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (μνημόνιο 3) που θα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας» θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός στον σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.Alexis Tsipras

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση, πιθανόν αύριο. Ως προς τον ανασχηματισμό, η εκτίμηση είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.
Στο Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης και σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση το να αφήσει τη θέση του και να αποχωρήσει, δηλαδή να δραπετεύσει, από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία.
Ενας επιπρόσθετος λόγος ως προς αυτό, όπως αναφέρουν, είναι και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν θέλει να δει να εμπλέκονται στην κυβέρνηση δυνάμεις και πρόσωπα του παλαιού πολιτικού συστήματος.
Συνεπώς, υπογραμμίζουν, η κυβέρνηση προχωρά με την υπάρχουσα μορφή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και δεν θα υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα της.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Τσίπρας είναι σε ανοιχτή γραμμή με στελέχη για να καταλήξει στα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κ. Ησυχο και άλλους, ενώ σκέφτεται σοβαρά όχι μόνο να αναβαθμίσει δίνοντας περισσότερους ρόλους σε νυν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και να προτείνει τη συμμετοχή διαφόρων εξωκοινοβουλευτικών της ευρύτερης παράταξης.