Γ.Βαρουφάκης:«Θα συνεχίσω να υπηρετώ το όχι»

Νέα ηγετική εμφάνιση έκανε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό όπου τόνισε ότι όχι μόνο δεν αποχωρεί από την πολιτική για να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, αλλά θα παραμείνει βουλευτής και “θα συνεχίσει να υπηρετεί το «όχι» της μεγαλειώδους Κυριακή” του δημοψηφίσματος”!150315085530_0534_4

Επίσης για άλλη μια φορά τόνισε ότι “εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή”.

“Η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή, εναντίον της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα IOUs ήταν τρόπος “για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας. Κάποιοι αυτό δεν το θέλησαν και προχώρησαν σε αυτή την συμφωνία. Η ιστορία θα τους κρίνει γιατί είναι συνθήκη συνθηκολόγησης. Αυτό ζητάνε οι δανειστές. Κανένας από εμάς δεν ήθελε να παραδώσουμε την χώρα. Ζητούν να παραδώσουμε τη χώρα άνευ όρων” είπε.

 

«Ό,τι έκανα ήταν με εντολή του πρωθυπουργού.

Εξάλλου μετά το σάλο  που δημιουργήθηκε από τα σχέδια περί παράλληλου νομίσματος και απαντώντας στιςεναντίον επικρίσεις ο Γ.Βαρουφάκης είπε ότι έκανε ήταν με εντολή του πρωθυπουγού.« Η ε εντολή του πρωθυπουργού και γενικότερα του κυβερνητικού συμβουλίου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ποια ήταν: Το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, για κάθε απειλή, από όπου εκσφενδονιστεί αυτή η απειλή, εναντίον της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη» δήλωσε στο Mega ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το σάλο

«Όταν ακούς το γερμανό ομόλογό σου να σου λέει ότι το δικό του σχέδιο είναι να βγεις από την Ευρωζώνη, εσύ τι πρέπει να κάνεις; Να δημιουργήσεις αναχώματα, τρόπους άμυνας, ώστε αυτές οι απειλές, εάν ποτέ ενεργοποιηθούν, να αποφευχθούν, να υπάρχουν αντιστάσεις. Τα IOUs λοιπόν ήταν για εμάς ένας τρόπος να κερδίσουμε χρόνο εντός της Ευρωζώνης έως ότου δημιουργηθούν οι συμμαχίες με τους εταίρους μας, ακόμα και με την κ. Μέρκελ -ιδίως με την κ. Μέρκελ εναντίον του κ. Σόιμπλε- να ακυρωθεί αυτή η προσπάθεια του κ. Σόιμπλε εκπαραθύρωσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης τη χαρακτήρισε «συνθήκη συνθηκολόγησης μίας περήφανης κυβέρνησης» και διευκρίνισε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι κανένας από εμάς έχει στόχο να παραδώσει τη χώρα. Ότι ζητούν παράδοση άνευ όρων αυτό είναι αλήθεια. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Για τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος, δήλωσε ότι ως βουλευτής πλέον «έχω ιερή υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που με στείλανε στη Βουλή να διαβάσω πάρα πολύ προσεκτικά το κάθε άρθρο, την κάθε παράγραφο και να προσπαθήσω να αποφανθώ συνολικά και ειδικά. Το πιο σημαντικό να το δω σφαιρικά με ένα απλό ερώτημα: Είναι βιώσιμο, εμπεριέχει την πιθανότητα -τη σιγουριά δεν μπορεί να την απαιτήσεις- η Ελλάδα να ανακάμψει αν ψηφίσουμε αυτό το πακέτο. Αυτό είναι το ερώτημα για το οποίο δεν έχω αποφανθεί ακόμα.»