Βολές Α.Πιτσιλλίδη εναντίον προέδρου ΔΗΣΥ

Δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τη βάσης του κόμματος»  λέει ο πρωην ευρωβουλευτής και ζητά καταστατικό και εκλογικό συνέδριο

Καταστατικό και εκλογικό συνέδριο στο ΔΗΣΥ ζητεί ο πρώην Βουλευτής και πρώην Ευρωβουλευτής του κόμματος Ανδρέας Πιτσιλλίδης, καταθέτοντας “πρόταση μομφής” – όπως ο ίδιος είπε – εναντίον του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, θεωρώντας ότι δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της βάσης του κόμματος και δεν νομιμοποιείται, επικαλούμενος μηνύματα που λαμβάνει από συναγωνιστές του.10152033_1415254595407317_6336367706347450822_n-e1398689844445

Το μόνο που θυμίζει στην Πινδάρου το ΔΗΣΥ είναι η “Νίκη” του Μενδαίου Παιωνίου “και αυτή άλλαξε”, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου σήμερα, κάνοντας λόγο για “προσπάθεια φίμωσης, αδράνεια των κομματικών οργάνων και οργανώσεις που αποτελούν βιτρίνα”. Το κόμμα, είπε, χρειάζεται Αναπληρωτή Πρόεδρο, σημειώνοντας ότι ο Λευτέρης Χριστοφόρου λείπει αναγκαστικά στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Πιτσιλλίδης ανέφερε ότι θέλει η παρέμβασή του να αποτελέσει αφορμή για έναν διάλογο που θα οδηγήσει το ΔΗΣΥ με διαφάνεια στις βουλευτικές εκλογές και θεωρεί – όπως είπε – ότι έτσι βοηθά τον κ. Νεοφύτου να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Απόρησε, ανέφερε, όταν διάβασε τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων του Προέδρου του ΔΗΣΥ “αν ξέρουμε ανάγνωση και αριθμητική”, ενώ αναφορά έκανε και στις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, υποστηρίζοντας πως όταν το συζήτησε με τον κ. Νεοφύτου του ανέφερε ότι δεν ασχολείται.

Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης μίλησε για έρευνα που έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό και στοιχεία που έχει συλλέξει για διάφορες υποθέσεις λέγοντας – μεταξύ άλλων – ότι και τα οικονομικά του ΔΗΣΥ “χρειάζονται ερμηνεία”, ζητώντας λογοδοσία για την οικονομική κατάσταση του κόμματος.

Διερωτήθηκε ποιος έχει αναλάβει το πτητικό πρόγραμμα των Κυπριακών Αερογραμμών και προκάλεσε να διερωτηθούμε γιατί ο μακαριστός Τάσος Μητσόπουλος δεν ήθελε να φύγει από το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Έκανε αναφορά στην εποχή που ο ίδιος ήταν Βουλευτής και σε κονδύλι που ζητούσε να αποδεσμευθεί η τότε κυβέρνηση 400 εκ για τους ρυπαντές, το οποίο – όπως υποστήριξε – με παραίνεση του κ. Νεοφύτου, δεν ψηφίστηκε από το ΔΗΣΥ “γιατί θα ήμασταν κυβέρνηση μετά”. Ερωτήματα διατύπωσε και για τη στάση του νυν Προέδρου του ΔΗΣΥ στο θέμα της ψήφισης του 1,8 δις για τη Λαϊκή Τράπεζα την άνοιξη του 2013.

Παρέπεμψε σε δήλωση του κ. Νεοφύτου για τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας “η τάτσα μάς έμεινε”, ενώ άφησε επίσης ερωτηματικά για τη στάση του ΔΗΣΥ όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα μετά την εκλογή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο ίδιος, είπε, έχει στοιχεία και θα τα καταθέσει δημόσια όποτε κρίνει αυτός ως κατάλληλο χρόνο, ανάλογα και με τις αντιδράσεις, προειδοποιώντας να μην υπάρξει αλλοίωση στοιχείων που βρίσκονται σε δημόσιες υπηρεσίες ή τμήματα και δηλώνοντας εαυτόν στην κρίση του λαού και λέγοντας αν είναι συκοφάντης, ας τον βάλουν φυλακή, “αν όχι, ας μπει κάποιος άλλος στη φυλακή,” κατά την έκφρασή του.

Θέλουμε το ΔΗΣΥ να είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως ιδρύθηκε να είναι, και να πάει στις βουλευτικές εκλογές με διαφάνεια, κατέληξε.