17 χρόνια φυλακή στον 17χρονο Αλέξη Αναστασίου

Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Μιχάλη Μηνά

Για όσα χρόνια έζησε  μέχρι τώρα άλλα τόσα χρόνια επέβαλε ως ποινή φυλάκισης ( 17 χρόνια) επέβαλε την Τρίτη το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου στον Αλέξη Αναστασίου, 17 χρόνων από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Μηνά, 22 χρόνων, επίσης από τη Λάρνακα, που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου 2014, στην πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα, στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα.ÓÖÕÑÉ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÏÕ

Στην απόφασή του το Δικαστήριο ανέφερε ότι το νεαρό της ηλικίας δεν αποτελεί πάντοτε ασπίδα στην αυστηρή μεταχείριση ενός κατηγορουμένου εκεί όπου τούτο κρίνεται αναγκαίο λόγω της φύσης του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος Αλέξης Αναστασίου, συνέχισε, επέδειξε θράσος και ασέβεια στα δικαιώματα του θύματος. Ενώ τελούσε υπό καθεστώς ποινής φυλάκισης με τριετή αναστολή και έχοντας πάρει μια δεύτερη ευκαιρία από το σύστημα που σήμερα ψέγει με τρόπο ισοπεδωτικό, αφαίρεσε αδικαιολόγητα και για ευτελή κίνητρα τη ζωή από ένα νεαρό πρόσωπο όπως ήταν ο πρώην φίλος του Μιχάλης Μηνά, ο οποίος είχε και αυτός δικαιώματα σε αυτή την κοινωνία και που αποτελεί το πραγματικό θύμα σε τούτη την υπόθεση.

Είχε, αναφέρεται στην απόφαση, και ο Μηνά όνειρα όπως φανταζόμαστε και ο κατηγορούμενος και οι γονείς του οι οποίοι όμως σε αντίθεση με τον Μηνά και τους γονείς του δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα υλοποιήσουν ή να τα δουν να υλοποιούνται επειδή ο νεαρός κατηγορούμενος καθόρισε τα πράγματα αλλιώς.

Σκότωσε τον Μιχάλη Μηνά απρόκλητα, με τρόπο που ισοδυναμεί με ηθελημένη ανθρωποκτονία εγκαταλείποντας τον στην τύχη του και αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας Isavella Court.

Έχοντας υπόψη τις συνθήκες διάπραξης του κακουργήματος, καταλήγει η απόφαση, το Δικαστήριο επιβάλλει στον Αλέξη Αναστασίου ποινή φυλάκισης 17 ετών.