Π.Καμένος: Δεν μπορούμε να δεχθούμε την συμφωνία, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση

Τη διαφωνία του με τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες κατέστησε σαφή ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως είπε εκβιάστηκε και ήρθε αντιμέτωπος με «γερμανικό πραξικόπημα» στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα πάντως δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την κυβέρνηση.ÁÈÇÍÁ-õðïõñãüò Ðáíáãéþôçò ÊáììÝíïò.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

«Σε αυτήν τη συμφωνία η οποία φέρνει πολύ νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλάει για διατάξεις αλλαγών νόμου, όπως τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο Π. Καμμένος είπε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Σύνοδος τα ξημερώματα σήμερα, είναι πέρα και έξω από τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την συμφωνία για την οποία έδωσε έγκριση διαπραγμάτευσης η Βουλή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Ωστόσο ο Π. Καμμένος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του βάλανε χθες τη νύχτα οι εταίροι».
Υπογράμμισε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να αγωνιστούν, «δεν πρόκειται όμως να δεχθούν να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση δήθεν ”εθνικού σκοπού”, με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, τα δίνανε όλα».