Μέρκελ:Πρώτα το δημοψήφισμα και ύστερα οι διαπραγματεύσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση στέλνει το Βερολίνο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική κυβέρνηση διαμηνύει πως πρώτα πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα και μετά να τοποθετηθεί. Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων του CDU και το SPD διεκόπησαν για να γίνει σύσκεψη κορυφής μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, Μέρκελ και Γκάμπριελ.Angela Merkel

Η Άγκελα Μέρκελ φέρεται να έχει πει σε βουλευτές του κόμματός της ότι δεν πρόκειται να συζητήσει τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν πρώτα δεν διεξαχθεί το δημοψήφισμα. Όπως φαίνεται στην ίδια γραμμή είναι και ο πρόδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε: “Θα συζητήσουμε αλλά καλύτερο θα ήταν ο κ. Τσίπρας να ακυρώσει το δημοψήφισμα. Ας μην περιμένει κανείς μια γρήγορη συμφωνία”
Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε προς τους βουλευτές ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα πριν την Κυριακή εκτός και αν η ελληνική κυβέρνηση αποσύρει το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοικό Spiegel, η  Μέρκελ ήταν έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας
«Η Αγκελα Μέρκελ ήταν έτοιμη να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Αλέξη Τσίπρα, προτού βεβαίως ο Ελληνας πρωθυπουργός ανακοινώσει το δημοψήφισμα», αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Προτού ανακοινώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου -όπως αποκαλύπτει το περιοδικό- η γερμανίδα καγκελάριος ήταν έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και επενδύσεις, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.