Πανελλήνιο πένθος προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού τραγουδιστή και καλλιτέχνη Γιώργου Μαζωνάκη, σε ηλικία 54 ετών, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη προκαλώντας θλίψη όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στους θαυμαστές του σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιώργος Μαζωνάκης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Στο Ελπίς μεταφέρθηκε από ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι, όπου είχαν γίνει προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή.

Στο ιατρείο του είχαν τοποθετήσει φλεβοκαθετήρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος και να σωθεί αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε από την ιδιωτική κλινική Stem Cell στην οδό Καρνεάδου,  στο Κολωνάκι, όπου είχε μεταβεί ο Γιώργος Μαζωνάκης. προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη θεραπεία πλασμαφαίρεσης όπως έγινε γνωστό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επαληθευτεί, η κλινική εξειδικεύεται στην πλασμαφαιρεση, διαδεδομένη ιατρική πράξη «αποτοξίνωσης» του αίματος (αφαίρεσης πλαστικών σωματιδίων και φλεγμονών που δεν μπορεί να αποβάλλει ο Οργανισμός)  με το κέντρο να έχει την πιστοποίηση των Ελβετών που έχουν τα μηχανήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη την ανακοπή όταν μπήκε ο φλεβοκαθετήρας, κάτι που γιατροί αναφέρουν ότι δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την ανακοπή. Η ιατροδικαστική θα δείξει τι τελικά συνέβη καθώς η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν από το ιατρείο στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ άτομο είχε υποστεί ανακοπή. Επί τόπου, στις 4.26′ έσπευσε διασώστης του ΕΚΑΒ με μηχανή που ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ.

Στα Επείγοντα συνεχίστηκε η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ, αλλά οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Οι γιατροί,  διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ελπίς»

Στην ανακοίνωσή του  το Νοσοκομείο «Ελπίς», αναφέρει ότι ο τραγουδιστής έφτασε στο νοσοκομείο την Τετάρτη στις 16:45 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς να αναπνέει και να έχει σφυγμό. Εκεί του έγινε ΚΑΡΠΑ σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ ο θάνατός του διαπιστώθηκε επίσημα στις 17:40.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Στις 9/9/2026 και ώρα 16:45 το απόγευμα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς αυτόματη αναπνοή και χωρίς σφυγμό, ο Γιώργος Μαζωνάκης, γεννηθείς το 1972.

Διενεργήθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση βάσει πρωτοκόλλου, χωρίς επιτυχή έκβαση. Επίσημη ώρα θανάτου 17:40.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».

Φόβοι και ανησυχίες πριν το τέλος

Ιδιαίτερα ανήσυχος φέρεται να ήταν ο Γιώργος Μαζωνάκης τις τελευταίες ημέρες πριν από τον ξαφνικό θάνατό του, καθώς είχε εκφράσει σε στενό του φίλο τον φόβο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά

Ο 54χρονος τραγουδιστής, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, του είχε εξομολογηθεί ότι δεν αισθανόταν καλά και πως είχε την αίσθηση ότι κάτι κακό θα συνέβαινε.

«Δεν νιώθω καλά. Αισθάνομαι ότι κάτι δεν θα πάει καλά», φέρεται να του είπε, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, όπου αργότερα υπέστη την ανακοπή.

Ο ίδιος άνθρωπος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να καταλάβει τι ήταν αυτό που είχε προκαλέσει την ανησυχία του.

Τον ρώτησε μάλιστα αν φοβόταν κάτι συγκεκριμένο, ακόμη και αν αναφερόταν στον θάνατο, όμως ο Μαζωνάκης δεν έδωσε σαφή απάντηση.

Άνθρωποι που γνώριζαν την κατάστασή του υποστηρίζουν ότι από τις προηγούμενες ημέρες έδειχνε προβληματισμένος και πως από τη Δευτέρα δεν αισθανόταν καλά.

Το φαγητό που δεν έγινε ποτέ

Μία από τις τελευταίες προγραμματισμένες συναντήσεις του Γιώργου Μαζωνάκη ήταν με τον συγκεκριμένο φίλο του.

Για την Τετάρτη είχαν κανονίσει να συναντηθούν στο σπίτι του για φαγητό. Ο φίλος του είχε μάλιστα μαγειρέψει και τον περίμενε, όμως ο τραγουδιστής δεν πήγε ποτέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν του είχε αναφέρει ότι την ίδια ημέρα επρόκειτο να μεταβεί στο ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι για να υποβληθεί σε θεραπευτική διαδικασία.

Το ραντεβού στο Κολωνάκι

Η εξέλιξη της υπόθεσης ξεκινά από την προηγούμενη ημέρα της κατάρρευσης.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε επισκεφθεί το ιατρείο και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, συζήτησε με γιατρό για μια θεραπεία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης επέστρεψε στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου και ξεκίνησε η διαδικασία της πλασμαφαίρεσης.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τοποθέτησης φλεβοκαθετήρα, ο τραγουδιστής φέρεται να αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και ακολούθησε άμεσα κλήση στο ΕΚΑΒ.

Η κλήση έγινε στις 16:21. Περίπου επτά λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο διασώστης με μοτοσικλέτα και ξεκίνησε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στη συνέχεια έφτασε ασθενοφόρο και ο 54χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Οι προσπάθειες στο «Ελπίς»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στο νοσοκομείο στις 16:45, χωρίς αυτόματη αναπνοή και σφυγμό.

Οι γιατροί συνέχισαν τις προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και ανάταξης για περίπου 55 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον επαναφέρουν.

Ο θάνατός του καταγράφηκε επίσημα στις 17:40.

Η έρευνα των Αρχών

Πλέον, οι Αρχές προσπαθούν να αποσαφηνίσουν με ακρίβεια τι προηγήθηκε της ανακοπής και τι συνέβη κατά τα κρίσιμα λεπτά στο ιατρείο.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία σχηματίζει τη σχετική δικογραφία. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται αν προκύπτει οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αξιόποινη πράξη.

Ο πρώτος άνθρωπος που κλήθηκε να δώσει κατάθεση ήταν ο γιατρός και ιδιοκτήτης του ιατρείου όπου βρισκόταν ο τραγουδιστής όταν κατέρρευσε.

Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστούν όλα τα πρόσωπα που είχαν επαφή με τον Μαζωνάκη τις τελευταίες ώρες πριν από την επίσκεψή του στο ιατρείο, όσοι βρίσκονταν στον χώρο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά και όσοι συμμετείχαν στη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Οι δύο γιατροί που εξετάστηκαν από τις Αρχές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους και αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Το ζητούμενο για την έρευνα είναι πλέον να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Γιώργος Μαζωνάκης αισθάνθηκε αδιαθεσία, τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει τα γεγονότα που προηγήθηκαν με την ανακοπή. Οι απαντήσεις αναμένονται από την εξέλιξη της έρευνας και τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Εφέτος θα εμφανίζονταν στο NOX της Ιεράς Οδού σε αντικατάσταση του Αντώνη Ρέμου.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν μεταξύ των δύο-τριών μεγαλύτερων ερμηνευτών των τελευταίων 35 ετών βάσει των πωλήσεων του στην δισκογραφία αλλά και των θαυμαστών του αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στον χώρο του ελαφρο-λαϊκού/ ποπ τραγουδιού.

Τα τελευταία χρόνια είχε αρκετά προβλήματα υγείας από τις εξαρτήσεις σε ουσίες με αποτέλεσμα να αδυνατήσει η καρδιά του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια του Πειραιά, αλλά κατάγεται από τη Σητεία της Κρήτης.

Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαϊκά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του Γιάννη Πάριου, της Μαρινέλλας, της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ. Πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής.

Για πρώτη φορά τραγούδησε σε νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music (τότε Polygram).

Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του, τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αυστραλία, αλλά και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως: Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Ατλάντικ Σίτυ και Σικάγο.

Επίσης ένα best με μεγάλες επιτυχίες του κυκλοφόρησε στην Ιταλία με αφορμή την επιτυχία που έκανε εκεί το τραγούδι «Μου λείπεις» σε διαφημιστικό αυτοκινήτου.

Το 2002 τραγούδησε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», τα «Καμικάζι» και «Ξημερώνει πάλι». Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι γνωστός για την πορεία αλλαγών στο στυλ και στο ρεπερτόριο.

Ο πρώτος δίσκος του Γιώργου Μαζωνάκη κυκλοφορεί το 1993, το “Μεσάνυχτα και κάτι”. Την επόμενη χρονιά το άλμπουμ “Με τα μάτια να το λες” που τον έστειλε στην κορυφή των charts με τις επιτυχίες “3 το πρωί”, “Ανήκω σε μένα” και “Μη μου ζητάς”. Το 1996 βγαίνει το single “Μου λείπεις”, το οποίο έγινε χρυσό.

Ακολουθούν πολλά cd singles και albums, όπως το “Παιδί της Νύχτας” το 1997 που έγινε πλατινένιο, το single “Θέλω να γυρίσω” σε στίχους Νίκου Βουρλιώτη κ.α. Έτσι, σιγά-σιγά πολλοί είναι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που ζητούν να συνεργαστούν μαζί του.

Οι συνεργασίες του Γιώργου Μαζωνάκη είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Έχει εμφανιστεί με τον Σταμάτη Γονίδη, τους Goin’ Through, τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και τη Μαίρη Λίντα, η οποία τραγούδησε για το album του “Μπροστά σ’ ένα Μικρόφωνο” το τραγούδι “Δεν θέλω πια να ξαναρθείς”.