Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας

Με τη σημερινή κατανομή έχουν διατεθεί 2.307 θέσεις

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι εισαγόμενοι στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΣΥ) της Ελλάδας, καθώς και στις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ.ΚΑΔΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων 20015 για τα ΑΑΕΙ της Κύπρου, τις στρατιωτικές και δραματικές σχολές της Ελλάδας, έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2015, υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, με σκοπό την απόκτηση Απολυτηρίου και τη διεκδίκηση θέσης στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, 8.619 υποψήφιοι, εκ των οποίων 5.902 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας.

«Με τη σημερινή κατανομή έχουν διατεθεί 2.307 θέσεις βάσει των προτιμήσεων των υποψηφίων, από τις οποίες 1.362 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 754 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 95 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, 95 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας και 1 θέση στις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους τελειοφοίτους και αποφοίτους Τεχνικών Σχολών και Εσπερινών Σχολείων. Συγκεκριμένα, για το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρθηκαν 36 υπεράριθμες θέσεις, για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 42 και για το ΑΞΙΚ 10. Έχουν, επίσης, παραχωρηθεί σε αποφοίτους Τεχνικών Σχολών 3 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ενημέρωση των υποψηφίων/ενδιαφερομένων για τα αποτελέσματα θα γίνει και ηλεκτρονικά από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη διεύθυνση: www.moec.gov.cy.

Οι δέκα πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων είναι οι εξής: Αντιγόνη Αβραάμ, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 20, Χριστιάνα Κελεπέσιη, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.83746, Διαμάντω Τσιαννή, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.80041, Μαρία Κωνσταντίνου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας (Κλασικές Σπουδές) με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.7676, Ειρηναίος Τσιάρτας, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.76256, Παναγιώτης Μαούρης ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.74926, Παναγιώτα Χριστοδούλου, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νομικής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.74765, Μαριέττα Γιούκκα, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.73924, Θεράπων Κωνσταντίνου, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.71054 και Γεώργιος Πιντιρίσιης, ο ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΠΚ με γενικό βαθμό κατάταξης/πρόσβασης 19.68994.