Δ.Κουτσούμπας:«Ο λαός να πει το μεγάλο όχι» 

Το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία καλεί τον λαό ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο του κόμματος στο Σύνταγμα.koutsoumpas_33

Κάλεσε τον λαό να απορρίψει και τις προτάσεις των δανειστών και τις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα των 47 + 8 σελίδων, «γιατί η μία είναι πιο βάρβαρη από την άλλη, πραγματική καρμανιόλα για το λαό».

Αναφερόμενος στις εμπλοκές των διαπραγματεύσεων είπε ότι η βάση τους δεν αφορά στα διάφορα «ισοδύναμα» των αντιλαϊκών μέτρων στα οποία «μπορούν να βρουν άκρη», αλλά στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν εντός της Ε.Ε. για το μείγμα αστικής διαχείρισης και για την πορεία εξέλιξης της Ευρωζώνης, στις γεωστρατηγικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς Ε.Ε. – ΗΠΑ και στην πίεση για εξασφάλιση περισσότερων οικονομικών και πολιτικών εγγυήσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε σχέση με την νέα συμφωνία, έκανε λόγο για ωμή κοροϊδία του λαού εκ μέρους της κυβέρνησης, όταν αυτή ισχυρίζεται ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, την στιγμή που θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, θα καταβληθεί ξανά ο ΕΝΦΙΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας θα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, όπως και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και συνταξιούχων συνυπολογίζοντας και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και τις ανατροπές στα ασφαλιστικά ταμεία.sugkentrosi-kke
Αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας κατά 3% στις επιχειρήσεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έθεσε το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν καταργεί τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Υπενθύμισε ότι αυτή η εισφορά θα καταβληθεί άπαξ, όπως έγινε και στο παρελθόν, επί κυβέρνησης Σημίτη, για να επιτευχθούν οι στόχοι της ΟΝΕ.
Πρόσθεσε ότι όπως και τότε το κεφάλαιο δεν ενοχλήθηκε γιατί επωφελήθηκε λόγω ΟΝΕ, έτσι και τώρα, πέραν της δυνατότητας που έχει να μετακυλίσει στους μισθωτούς την επιβάρυνση, γνωρίζει ότι θα επωφεληθεί στο πολλαπλάσιο από τα αναπτυξιακά πακέτα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στους περίπου 500 εφαρμοστικούς νόμους, ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «όπως μαθαίνουμε, τα γνωστά κοράκια των επιτελείων της Ε.Ε., ο Γιούνκερ, ο Τουσκ, ο Ντέισελμπλουμ, ο Ντράγκι και ο Σουλτς, ετοιμάζουν νέα «Λευκή Βίβλο» την άνοιξη του 2017 που θα περιλαμβάνει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις σε βάθος 10ετίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «τόσο τα «φιλοκυβερνητικά» (με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και κάποιων άλλων αριστερών συνιστώσων τους ως κερασάκι) όσο και τα «αντιπολιτευτικά» συλλαλητήρια (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) είχαν βασικό στόχο και επιδίωξη να μετατρέψουν το λαό σε χειροκροτητή της Ε.Ε., του συστήματος».
«Φυσικά από τους εραστές αυτού του αντιλαϊκού μονόδρομου δεν μπορεί να απουσιάζει και ο υπόδικος αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή και χαρακτήρισε εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους τη ρήξη» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών προειδοποιώντας ότι θα ασκηθούν εκβιασμοί εις βάρος του λαού και κάλεσε  σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ.