Τσίπρας: Οι αρχές της Ε.Ε. δεν στηρίζονται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα

ς
«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει μάχη για τις αρχές της ΕΕ που είναι η Δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η ισότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός και όχι οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα», δήλωσε μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Tsipras_Merkel-Oland

«Οι ιδρυτικές αρχές της ΕΕ ήταν η Δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η ισότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά αυτές τις κρίσιμες εποχές, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει αποφασιστικά τον αγώνα υπέρ αυτών των αρχών. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη εκ μέρους του ευρωπαϊκού λαού και φυσικά του ελληνικού λαού» δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου στις Βρυξέλλες, ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Α. Μέρκελ, η ίδια και ο Ολάντ συνέστησαν στον Έλληνα πρωθυπουργό να δεχθεί την «γενναιόδωρη προσφορά των θεσμών», τονίζοντας ότι οι εταίροι έχουν κάνει υποχωρήσεις και πλέον είναι σειρά της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει το ανάλογο βήμα, ώστε να υπάρξει ένας συμβιβασμός.