Τσίπρας προς Τουσκ:«Μην υποτιμάτε την Ελλάδα γιατί θα εκπλαγείτε δυσάρεστα

Φραστικό  επεισόδιο προκλήθηκε  στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ  του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ανεκδιήγητου Πολωνού , πρόεδρου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ειχείρησε να χλευάσει παίζοντας  με τον πόνο  του Ελληνικού λαού.tsipras_tusk2

Ο Πολωνός με θράσος  απευθυνόμενο στον Ελληνα  πρωθυπουργό  του είπε:”The game is over” (“Το παιχνίδι τελείωσε”)  για να τον … πιέσει να αποδεχθεί  τις προτάσεις της τρόικας.  (Είναι ο ίδιος αξιωματούχος που μιλούσε για “χρεοκοπία της Ελλάδος όταν όλοι οι ξένοι οίκοι  δηλωναν  ότι δεν υπάρχει χρεοκοπία αν η Ελλάδα δεν πληρώσει ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ).

Για να εισπράξει την απάντηση του πρωθυπουργού ότι “Το 1,5 εκατ. άνεργοι, τα 3 εκατ. φτωχοί στην Ελλάδα και οι χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων, δεν είναι παιχνίδι κύριε πρόεδρε και καλύτερα να σκέπτεστε πριν εκστομίζετε τέτοιες εκφράσεις”!,

Και συνέχισε λέγοντας: “Να μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθάνεται ταπεινωμένος, γιατί θα εκπλαγείτε δυσάρεστα”!

Αλλά ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε μόνο στην προειδοποίηση κατά του προέδρου της ΕΕ (“μαριονέτα” των Γερμανών, φυσικά): “Η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις των θεσμών, δυστυχώς, αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις, που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην τελευταία πρόταση των θεσμών, ο Ελληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε πως “Το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα. Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων, αλλά όχι αυτά που ζητάτε”.

Και κατέληξε:

“Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία. Είστε υπόλογοι απέναντι στην ιστορία”,.