Σύσκεψη των «θεσμών»  πριν τη σύνοδο

Γιούνκερ: Στόχος μου η συμφωνία ως το τέλος της εβδομάδας

«Στόχος μου είναι η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Λίγο πριν από τη σύνοδο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικεφαλής των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα.newego_LARGE_t_1101_54523354_type12713

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του κ.Γιούνκερ, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ταμείου, Πολ Τόμσεν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, καθώς και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
«Θα εργαστούμε νύχτα-μέρα, όπως κάναμε τις τελευταίες δύο ημέρες», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως το θέμα δεν είναι αν θα παραμείνει αξιόπιστη η Ευρώπη. «Θα παραμείνουμε. Και η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει αξιόπιστη. Πρέπει να συγκλίνουμε κι είμαστε στο δρόμο γι’ αυτό, αλλά παραμένει ακόμη ένα μακρύ διάστημα μπροστά μας», κατέληξε ο επικεφαλής της Κομισιόν.
Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο κ. Γιούνκερ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup είχε εκφράσει επιφυλάκεις ως προς τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας σήμερα με τη χώρα μας.
«Πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο τελικό στάδιο. Δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα» δήλωσε από την πλευρά του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.